Η Τουρκία «πάγωσε» τους λογαριασμούς της Αλ Κάϊντα

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

   Η Άγκυρα που διαπιστώνει τη συμμαχία των ΗΠΑ με τη Ρωσία για την καταπολέμηση της Αλ Κάϊντα στη Συρία, αποφάσισε να καταπολεμήσει την τρομοκρατική οργάνωση και ηδη «παγώνει» λογαριασμούς πολλών μελών της οργάνωσης.
   Η τουρκική εφημερίδα Taraf αποκαλύπτει το θέμα και έχει ως τίτλο «πατήθηκε το κουμπί εναντίον της Αλ Κάϊντα. Η εφημερίδα γράφει πως « η Τουρκία βρίσκονταν στη γκρίζα λίστα μαζί με το Σουδάν και την Κένυα ανάμεσα δηλαδή στις χώρες που δεν καταπολεμούν την Αλ Κάϊντα. Τώρα πατήθηκε το κουμπί στο θέμα αυτό».
    Η Taraf γράφει πως «πάγωσαν» οι τραπεζικοί λογαριασμοί 262 μελών της Αλ Κάϊντα. Ανάμεσα στους λογαριασμούς είναι και πολλών Ταλιμπάν αναφέρει η τουρκική εφημερίδα.
    Στο τουρκικό υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν πως μετά τα μέτρα που ελήφθησαν η Τουρκία σύντομα θα βγει από τη λίστα των χωρών που δεν καταπολεμούν την ισλαμική εξτρεμιστική οργάνωση.
    Η Δαμασκός εδώ και πολλούς μήνες κατηγορεί την Άγκυρα πως προμηθεύει με όπλα και χρήματα τους ισλαμιστές εξτρεμιστές αντάρτες που καταπολεμούν τον Άσαντ στη Συρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Τουρκία στηρίζει τους πιο ακραίους ισλαμιστές στη Συρία – Απόρρητο έγγραφο

«Βομβαρδίστε Άγκυρα Ριάντ και Ντόχα για να λυθεί το θέμα Συρία» – Ποιος το προτείνει !