Τουρκία: Πάνω από χίλιες συλλήψεις στις ΕΔ από τα «φιρμάνια» εκκαθάρισης του Ερντογάν

Τρομακτικό τετραψήφιο αριθμό χτύπησαν τα κοντέρ από τα «φιρμάνια εκκαθαρίσεων» του τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων από στρατιωτικό προσωπικό που οι τουρκικές αρχές θεωρούν ότι σχετίζονται με το Δίκτυο Γκιουλέν.

Πάνω από χίλια άτομα απολύθηκαν η συνελήφθησαν από το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό, την Αεροπορία και Στρατό Ξηράς καθώς επίσης και απόστρατοι, βρέθηκαν στο στόχαστρο, όπως αναφέρουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ειδικότερα, περίπου 1.164 στρατιωτικοί απομακρύνθηκαν για πιθανολογούμενους δεσμούς τους με το FETO, το Δίκτυο Γκιουλέν, αρχής γενομένης από τις 18 Ιουλίου 2018, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας, όταν και έληξε η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που είχε κηρυχθεί στην χώρα από τα γεγονότα του Ιουλίου του 2016.

Περίπου 601 άτομα από τον Στρατό Ξηράς, 188 άτομα από το Πολεμικό Ναυτικό και 375 από την Αεροπορία, εκδιώχθηκαν από και 106 απόστρατοι έχασαν τους βαθμούς τους, όπως δήλωσαν οι πηγές, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Οι έρευνες συνεχίζονται στο προσωπικό που μπορεί να είναι συνδεδεμένο με το Δίκτυο Γκιουλέν, στην διοίκηση, στα κεντρικά γραφεία και σε άλλα ιδρύματα του Υπουργείου Άμυνας, πρόσθεσαν οι πηγές.

Πηγή: Anadolu