Τουρκία: Παραδόθηκε σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου

 Η Τουρκική Στρατιωτική Ηλεκτρονική Βιομηχανία ASELSAN ανέπτυξε σύστημα που απενεργοποιεί τα ραντάρ των αντίπαλων χωρών.

Το Κινητό Σύστημα Ηλεκτρονικού Πολέμου KORAL που κατασκευάστηκε από την ASELSAN και που παραδόθηκε στην Τουρκική Πολεμική Αεροπορία μπορεί να αφήσει εκτός λειτουργίας τα ραντάρ των χωρών στόχο.

Η τελετή παράδοσης πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στο Golbasi στην πρωτεύουσα Άγκυρα, και συμμετείχε ο Αμπιντίν Ουνάλ, διοικητής της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Στην ομιλία του κατά την τελετή παράδοσης ο Τούρκος Γενικός Γραμματέας Αμυντικής Βιομηχανίας υπογράμμισε τη σημασία των ηλεκτρονικών συστημάτων εν μέσω κρίσεων. »Έχουμε δει πόσο σημαντικός ειναι ο ρόλος του ηλεκτρονικού πολέμου στους πρόσφατους πολέμους», είπε, προσθέτοντας: «Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να εξοπλίζουμε τις δυνάμεις ασφαλείας μας με τα πιο σύγχρονα όπλα».
«Είμαστε ευτυχείς που έχουμε αναπτύξει αυτό το σύστημα – το οποίο εχει ένας περιορισμένος αριθμός χωρών στον κόσμο – για το στρατό μας» δήλωσε απο την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας, Φαΐκ Εκέν.

Η Τουρκία τα τελευταία χρόνια εντείνει τις προσπάθειες της να εξαλείψει την εξάρτηση της από εξωτερικούς προμηθευτές όσο αφορά την αμυντική βιομηχανία. Η Άγκυρα ξεπέρασε το $1 δις για την άμυνα, την έρευνα και την ανάπτυξη το 2014, καθιστώντας τον τομέα της άμυνας την μεγαλύτερη ερευνητική και αναπτυξιακή επένδυση στη χώρα.

Κορυφαίες εξαγωγές της ειναι τα αεροσκάφη, μηχανές, τεθωρακισμένα οχήματα, ταχύπλοα σκάφη, πυραύλοι, ρουκέτες, ηλεκτρονικά συστήματα – στα οποία συμπεριλαμβάνονται πομποί, προσομοιωτές, αισθητήρες και λογισμικό.

Το Σύστημα KORAL αποτελείται από το σύστημα ηλεκτρονικής υποστήριξης (KORAL ED) και σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου (KORAL ET)