ΤΟΥΡΚΙΑ PKK: Αμερικανικές Ειδικές Δυνάμεις στο πλευρό των Κούρδων!

Δήλωση που θα προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στην Τουρκία .

ΤΟΥΡΚΙΑ  PKK: Αμερικανικές Ειδικές Δυνάμεις στο πλευρό των Κούρδων!

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δήλωση που θα προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στην Τουρκία από αμερικανό στρατηγό μέσα στην Γερουσία. Άνδρες των αμερικανικών Ειδικών Δυνάμεων παρέχουν υποστήριξη και συμβουλές στους Κούρδους του YPG! Το οποίο οι Τούρκοι έχουν χαρακτηρίσει σοβαρή απειλή!

Ο στρατηγός Λόιντ Ώστιν, επικεφαλής της Κεντρικής Διοίκησης των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, ενώπιον της Γερουσίας.
Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο NBC, ο στρατηγός ανέφερε πως άνδρες των αμερικανικών Ειδικών Δυνάμεων θα «συμβουλεύουν», αλλά και θα ενισχύουν τους Κούρδους μαχητές του YPG, της οργάνωσης δηλαδή που στηρίζει το ΡΚΚ και η διάλυσή της αποτελεί στόχο της Τουρκίας.

Ο Αμερικανός στρατηγός δήλωσε πως οι στρατιώτες δεν θα εμπλακούν στις συγκρούσεις, όμως είναι το πολιτικό μήνυμα που περνούν οι Αμερικανοί στην Άγκυρα είναι ότι δεν τους επιτρέπουν να “αφανίσουν” τους Κούρδους.

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Επιθέσεων συνέχεια του Ερντογάν στον Νετανιάχου: «Ακολουθεί τα βήματα του Χίτλερ, θα έχει το τέλος άλλων τυράννων»

Ο Ερντογάν περιέγραψε το Ισραήλ ως πηγή αποσταθεροποίησης και βίας στην περιοχή, κατηγορώντας ευθέως την παρούσα ισραηλινή κυβέρνηση για διχασμό και αιματοχυσία.