ΤΟΥΡΚΙΑ:Σκληρή επίθεση στον Ερντογάν για τις φυλακίσεις δημοσιογράφων

Ο Ερντογάν βάζει αδιακρίτως κόσμο φυλακή. Ίσως να μην το θεωρεί και τόσο κακό,αφού ο Ερντογάν γνωρίζει τη φυλακή από μέσα. Είχε φυλακιστεί για τέσσερις μήνες . Αλλά όπως του θυμίζουν Τούρκοι δημοσιογράφοι “εσύ δεν έκανες φυλακή Ταγίπ,πήγες σε…ξενοδοχείο”!

Η εφημερίδα CUMHURİYET συγκρίνει τις συνθήκες κράτησης του Προέδρου Ερντογάν, ο οποίος είχε φυλακιστεί για 4 μήνες πριν από 17 χρόνια εξαιτίας της απαγγελίας ενός ποιήματος και των 30 έγκλειστων δημοσιογράφων, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται ο Γενικός Διευθυντής Έκδοσης της εφημερίδας Τζαν Ντουντάρ και ο Διευθυντής της Άγκυρας Ερντέμ Γκιουλ.
Όπως γράφει η εφημερίδα, την περίοδο που ήταν έγκλειστος ο Πρόεδρος Ερντογάν η φυλακή έμοιαζε με ξενοδοχείο. Του είχε δοθεί η δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε τέσσερις φυλακές, το κελί του ήταν ευρύχωρο, καθαρό, με χαλιά, καινούρια έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές ενώ κατά τη διάρκεια της κράτησής του δέχθηκε 30,000 επισκέψεις. Από την άλλοι οι Ντουντάρ και Γκιουλ δεν έχουν πρόσβαση σε γραφομηχανή και έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε βιβλία. Αμφότεροι πέρασαν 40 μέρες στην απομόνωση ενώ δεν τους επιτρέπεται να συναντηθούν με εκπροσώπους διεθνών οργανισμών. Περίπου 200 άτομα έχουν αιτηθεί να συναντηθούν με τους έγκλειστους δημοσιογράφους χωρίς ανταπόκριση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης