Τουρκία: Στενεύει ο κλοιός γύρω από το ΡΚΚ – Πολύνεκρες αεροπορικές επιδρομές

 Αεροπορικές επιθέσεις εξαπέλυσε η Τουρκική Αεροπορία κατά θέσεων των μαχητών του PKK, «εξουδετερώνοντας» 11, σύμφωνα με το Anadolu.

Οι τουρκικές αεροπορικές επιδρομές «εξουδετέρωσαν» 11 μαχητές του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ και αγροτικές περιοχές της νότιας επαρχίας Σιρνάκ της Τουρκίας, δήλωσε το Γενικό Επιτελείο την Τετάρτη.

Οι τουρκικές αρχές συχνά χρησιμοποιούν τη λέξη «εξουδετερωμένος» στις δηλώσεις τους για να υπονοήσουν ότι οι εν λόγω τρομοκράτες είτε παραδόθηκαν, είτε σκοτώθηκαν ή συνελήφθησαν.

Στο Twitter, το Γενικό Επιτελείο της Τουρκίας δήλωσε ότι οι αεροπορικές πτήσεις είχαν πραγματοποιήσει αεροπορικές επιδρομές στις 3-4 Ιουλίου στις περιοχές Qandil, Zap-Avasin Basyan του Βορείου Ιράκ και Γκάρα καθώς και στις αγροτικές περιοχές του Sirnak της Τουρκίας που συνορεύει τόσο με τη Συρία όσο και με το Ιράκ.

Τουλάχιστον 11 μαχητές του ΡΚΚ εξουδετερώθηκαν, ενώ καταστράφηκαν καταφύγια, αποθήκες όπλων και αποθήκες πυρομαχικών στις αεροπορικές επιδρομές, πρόσθεσε η δήλωση.

Στην αντιπαράθεση που λαμβάνει χώρα πάνω από 30 χρόνια μεταξύ της Τουρκίας και του ΡΚΚ περίπου 40.000 άνθρωπο έχουν χάσει την ζωή τους, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών και των παιδιών.

Πηγή Anadolu