Τουρκία: Στην ενίσχυση της θέσης της στοχεύει η Aselsan

Στην ενίσχυση της θέσης της στην εγχώρια αγορά, αλλά και σε αυτήν του εξωτερικού, στοχεύει η τουρκική αμυντική βιομηχανία Aselsan, επεσήμανε το μέλος του διοικητικού της συμβουλίου Σεντάτ Ναζλιμπιλέκ, μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Η Aselsan, είχε, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην αεροδιαστημική έκθεση MAKS 2015, συνομιλίες με ρωσικές και ευρωπαϊκές εταιρείες, μεταξύ των οποίων η Rosoboronexport και η Airbus.

Η Aselsan βρίσκεται στην 62η θέση στη λίστα των 100 κορυφαίων αμυντικών βιομηχανιών παγκοσμίως, είπε ο κ. Ναζλιμπιλέκ. Πρόσθεσε δε, ότι στόχος της διοίκησης είναι η Aselsan να «αναρριχηθεί» στις πενήντα κορυφαίες εταιρείες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πέρυσι, η εταιρεία βρισκόταν στην 67η θέση και φέτος βρέθηκε στην 62η θέση.

Η τουρκική εταιρεία εξάγει τα προϊόντα της σε περίπου πενήντα χώρες. Περίπου το 20% των προϊόντων της εξάγεται και, στόχος της διοίκησης είναι το ποσοστό αυτό να αυξηθεί στο 50% τα επόμενα χρόνια. Σε αυτό το πλαίσιο, η συμμετοχή της εταιρείας στην έκθεση MAKS 2015 αναμένεται ότι θα της δώσει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε συνεργασίες με νέους εταίρους.

Η εταιρεία, που απασχολεί περίπου 5.000 υπαλλήλους, συμμετέχει σε κοινοπραξίες στο Καζακστάν, την Ιορδανία και τη Ν. Αφρική.