Η Τουρκία σύμμαχος των τρομοκρατών λέει η τουρκική αντιπολίτευση

Κεραυνούς εξαπέλυσε κατά του προέδρου Ερντογάν και της κυβέρνησης του ΑΚΡ ο ηγέτης της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσάρογλου, λέγοντας πως η Τουρκία έχει καταστεί το ασφαλές λιμάνι τρομοκρατικών πυρήνων,εν υπνώσει.

Η Τουρκία έχει καταστεί το λιμάνι εν υπνώσει πυρήνων τρομοκρατικών οργανώσεων. Οι υπουργοί της κυβέρνησης έχουν αρχίσει να λένε, προσέχετε για τρομοκρατικούς πυρήνες. Οι άνθρωποι αυτοί όμως δεν πήραν χθες την εξουσία, την έχουν εδώ και 12 χρόνια”, είπε ο Τούρκος πολιτικός.

Η κυβέρνηση έχει αφήσει την Τουρκία να διολισθήσει στον βάλτο της τρομοκρατίας. Η κυβέρνηση ασκεί εξωτερική πολιτική υποστηρίζοντας τρομοκρατικές οργανώσεις”, τόνισε με νόημα.

Τα προβλήματα που η τουρκική κυβέρνηση δημιουργεί δεν ανησυχούν μόνο τους Τούρκους πολίτες, αλλά όλο τον κόσμο. Όλοι ανησυχούν για την Τουρκία”, είπε, βασιζόμενος σε δηλώσεις ενός πρώην αξιωματούχου της ΜΙΤ, του Τσεβάτ Ονές, ο οποίος στις 10 Ιανουαρίου είχε δηλώσει πως είναι πολύ πιθανό να ενεργοποιηθούν οι πυρήνες των τζιχαντιστών, εντός της Τουρκίας, ενόψει των εξελίξεων σε Συρία και Ιράκ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την τουρκική κυβέρνηση για την αποτυχημένη, όπως τη χαρακτήρισε, εξωτερική της πολιτική, που είχε ως αποτέλεσμα τη διπλωματική απομόνωση της Τουρκίας.”Ο Νταβούτογλου δεν ήταν καλό υπουργός Εξωτερικών. Πως μπορεί να είναι καλός πρωθυπουργός”, κατέληξε ο Τούρκος πολιτικός.

Σχολιάζοντας, τέλος, την συμμετοχή Νταβούτογλου στην πορεία για τα θύματα της επίθεσης των τζιχαντιστών στο Παρίσι, αναρωτήθηκε, ρητορικά : “Άραγε γνωρίζει τι σημαίνει ελευθερία έκφραση;

Η Τουρκία έχει, πολλάκις, κατηγορηθεί για την στενή της σχέση με την Μουσουλμανική Αδελφότητα, το Μέτωπο αλ Νούσρα, τη Χαμάς και την Ισλαμική Τζιχάντ. Αν και η κυβέρνησή της το αρνείται, ουδέποτε έδωσε πειστικές απαντήσεις.

Πηγή: Hurriyet
Απόδοση-επιμέλεια: On Alert