Τουρκία: συλλαμβάνουν και δικηγόρους

Του Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ 

Ξεσήκωσε το χώρο της  δικαιοσύνης  στην Τουρκία η σύλληψη  προχθές, 49 δικηγόρων που έκαναν εκδήλωση υποστήριξης για το πάρκο Γκεζί. Χθες, χιλιάδες Τούρκοι δικηγόροι έκαναν πορείες διαμαρτυρίας σε πολλές πόλεις  φωνάζοντας συνθήματα κατά των δυνάμεων ασφαλείας.Η αιχμή ήταν βασικά στην Κωνσταντινούπολη και στην Άγκυρα.
 
Στην Κωνσταντινούπολη συγκεντρώθηκαν περίπου 2.000 δικηγόροι μπροστά στο Άγαλμα της Θέμιδας, στο Δικαστικό Μέγαρο της Πόλης, φωνάζοντας συνθήματα κατά των δυνάμεων ασφαλείας. Το ίδιο έγινε και στην Άγκυρα, όπου περίπου 3.000 δικηγόροι έκαναν πορεία στο κέντρο της πρωτεύουσας, φωνάζοντας ότι η σύλληψη των 49  δικηγόρους, την εκλαμβάνουν ως ενέργεια εναντίον όλων των δικηγόρων.
 
Στην Αττάλεια συγκεντρώθηκαν, μπροστά στο Δικηγορικό Σύλλογο, 300 δικηγόροι, οι οποίοι στη συνέχεια έκαναν πορεία.Το ίδιο έγινε από 300 δικηγόρους στα Άδανα και από 500 δικηγόρους στην Προύσα.
Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έγιναν επίσης από δικηγόρους, στο Μπαλικεσίρ, στο Εσκισεχίρ, στο Ικόνιο, στη Μαγνησία, στο Τούντζελι ,στο Χακιάρι. και αλλού.