Τουρκία: σύλληψη απόστρατου στρατηγού,ανάκριση για διοικητή στρατιάς

Στην σύλληψη απόστρατου στρατηγού  αλλά και στην ανάκριση του νυν Διοικητή της Α΄ Στρατιάς για υπόθεση του «μεταμοντέρνου πραξικοπήματος» της  »28ης Φεβρουαρίου» προχώρησε η δικαιοσύνη στην Τουρκία.

Η Radikal επισημαίνει ότι ο απόστρατος αντιστράτηγος Ιζζεττίν Ιγιγκιούν που συνελήφθη  ήταν υπεύθυνος για την » παρέλαση»  των τεθωρακισμένων στο προάστιο της Αγκυρας Σιντζακ για επίδειξη δύναμης κατά της τότε κυβέρνησης Ερμπακάν. Ο ίδιος ανέφερε ότι οι εντολές για την παρέλαση ήρθαν από τρεις τότε στρατηγούς , του Χικμέτ Κοκσάλ, Ντογού Ακτουλγκά και Τσεβίκ Μπιρ. Διευκρίνισε επίσης ότι ο ίδιος ενώ είχε εντολή να παρατάξει στηνεκφοβιστική  » παρέλασ»  80 τάνκς , εκείνος παρέταξε μόλις 20.
 
Η Taraf αναφέρει ότι εκλήθη σε ανάκριση ο νυν Διοικητής  της 1ης Στρατιάς Γιαλτσίν Αταμάν για την υπόθεση της 28ης Φεβρουαρίου. Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Αταμάν ανακρίθηκε από τον Εισαγγελέα Μουσταφά Μπιλγκιλί στην Αγκυρα την 3η Μαρτίου και ότι ενώ ο Εισαγγελέας ζήτησε την σύλληψή του, το δικαστήριο αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο.