Τουρκία: Συνεχίζονται οι εκκαθαρίσεις στον Στρατό – Νέα εντάλματα σύλληψης

 Ο Γενικός Εισαγγελέας του Τσανάκκαλε εξέδωσε την Τρίτη ένταλμα σύλληψης για 23 εν ενεργεία και 3 πρώην στρατιωτικούς στο πλαίσιο έρευνας για το θρησκευτικό κίνημα Gülen, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Τα εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν και την Δευτέρα 2 Ιουλίου στην Άγκυρα για 19 εν ενεργεία και 49 πρώην στρατιωτικούς για τους υποτιθέμενους δεσμούς τους με το κίνημα Gülen.

Οι τουρκικές αρχές τον Ιούνιο διέταξαν την κράτηση τουλάχιστον 312 στρατιωτικών σε επιχειρήσεις που αφορούσαν υπόπτους υποστηρικτές του κινήματος Γκιουλέν.

Η οργάνωση FETO και ο φερόμενος ως ηγέτης της, ο αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ ιμάμης Γκιουλέν, κατηγορούνται από τον Ερντογάν και την Τουρκική Κυβέρνηση, ότι διοργάνωσαν το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016.

Η Άγκυρα κατηγορεί επίσης την οργάνωση FETO ότι βρίσκεται πίσω από μια μακρόχρονη εκστρατεία για την ανατροπή του κράτους μέσω της διείσδυσης στους τουρκικούς θεσμούς, ιδίως του στρατού, της αστυνομίας και της δικαστικής εξουσίας.

Από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, συνεχίζονται οι επιχειρήσεις στον στρατό, την αστυνομία και το δικαστικό σώμα, καθώς και σε κρατικούς θεσμούς σε ολόκληρη τη χώρα, για τη σύλληψη υπόπτων με υποτιθέμενους δεσμούς με την FETÖ.

Η κυβέρνηση του ΑΚΡ έχει απολύσει 24.977 μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένων 150 στρατηγών, αλλά και 22,987 αστυνομικούς, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα με κατηγορίες για υποτιθέμενους δεσμούς με την FETO.

Πηγή Turkish Minute