«Τουρκικό» αεροσκάφος μέχρι το 2023! Στόχος της Άγκυρας

Την εγχώρια παραγωγή πολεμικών αεροσκαφών επιμένει να θέτει ως νέο στόχο μέχρι το 2023 η Τουρκία. H εφημερίδα Σαμπάχ (Sabah) σε είδηση με τίτλο «Το πολεμικό αεροσκάφος, ο νέος στόχος για την άμυνα», αναφέρει ότι ενώ στην αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας βρίσκονται εν εξελίξει σημαντικά σχέδια, ο στόχος είναι μέχρι το 2023 να καλύπτονται πλέον πλήρως οι βασικές ανάγκες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων με εγχώριες παραγωγή. 

Η Τουρκία – γράφει – που κατάφερε μέχρι στιγμής να παράγει τανκς, πλοία, επιθετικά ελικόπτερα, εκπαιδευτικά αεροσκάφη, πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και τυφέκια, έθεσε ως νέο στόχο της την κατασκευή πολεμικών αεροσκαφών.

Η εφημερίδα επικαλείται δήλωση του Υπουργού Άμυνας, κ. Ισμέτ Γιλμάζ (İsmet Yılmaz ) στην οποία ανέφερε ότι δίνεται μεγάλη σημασία στις επενδύσεις στην αμυντική βιομηχανία, ώστε να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο ο τουρκικός Στρατός: »Σήμερα, καλύπτουμε τις οπλικές μας ανάγκες σε ποσοστό 55%». και σημείωσε ότι το σχέδιο της τουρκικής κυβέρνησης είναι το ποσοστό αυτό να αγγίξει το 100%, μέχρι το 2023. Προς αυτή την κατεύθυνση, πρόσθεσε,συνεχίζουμε τα σχέδια και οι εργασίες μας» Σε άλλο σημείο ανέφερε:»Όταν κατορθώσουμε να κατασκευάσουμε μαχητικό αεροσκάφος, θα είμαστε σε θέση να καλύψουμε όλες τις ανάγκες του στρατού, του ναυτικού και της αεροπορίας μας. Όταν θα έχουμε επιτύχει τον στόχο αυτό θα είμαστε μια ανεξάρτητη χώρα», είπε ο Τούρκος υπουργός.

Βέβαια αυτό που δεν είπε τόσο καθαρά είναι ότι πολλά από αυτά που εμφανίζονται ως τουρκικής κατασκευής δεν είναι παρά συμπαραγωγές με ξένες εταιρίες ή πάνω σε αγορασμένα σχέδια από ξένες εταιρίες. Όχι βέβαια ότι αυτό δεν είναι σημαντικό και από μόνο του…

Όσον αφορά το σχέδιο για το νεο μαχητικό – που έχει θέσει δημόσια ο κ Ερντογάν – αντιμετωπίζει προβλήματα- και ήδη ζήτησε από 3 ξένες εταιρίες να φτιάξουν κινητήρα και πάνω σε αυτόν να »οικοδομήσουν» ενα δικής τους σχεδίασης αεροσκάφος  

Διαβάστε επίσης:

Δένδιας προς Αρχηγούς στην ΣΔΑΜ: «Έχετε το νου σας» – Τι ανησυχεί την Αθήνα



Η Τουρκία παζαρεύει την βάση του Ιντσιρλίκ

Ερντογάν : «Να κοιτάζει τη δουλειά της η Ευρώπη»