Τουρκικό «εθνικό» μαχητικό! Η Άγκυρα υπέγραψε συμφωνία με την Rolls Royce

Η Τουρκία δείχνει να έχει πάρει στα σοβαρά την υπόθεση της σχεδίασης και παραγωγής “εθνικού” μαχητικού αεροσκάφους.

Η Rolls Royce υπέγραψε ένα μνημόνιο κατανόησης με το επιστημονικό ερευνητικό ίδρυμα της Τουρκίας για να ανοίξει ένα «προηγμένο κέντρο παραγωγής τεχνολογίας” στην Τουρκία.
Αυτή η κίνηση έρχεται να προστεθεί στις συζητήσεις που είχε η Τουρκία σχετικά πρόσφατα με τη Rolls Royce για τον κινητήρα του “εθνικού αεροσκάφους” που σχεδιάζει.
Το Μνημόνιο υπεγράφη σε εκδήλωση για την επιστήμη, τη βιομηχανία και την τεχνολογία που παρακολούθησε ο Τούρκος υπουργός Βιομηχανίας , Fikri Isik, και ο βρετανός Υπουργός Εμπορίου και Επενδύσεων, Λόρδος Μωντ.
Σύμφωνα με το MoU, η Rolls Royce θα συνεργαστεί με την TUBITAK .
Πηγή ανέφερε ότι η Rolls Royce ελπίζει “να γίνει ένας μακροπρόθεσμος τεχνολογικός συνεργάτης για την ακμάζουσα βιομηχανία της Τουρκίας”.

Η Rolls Royce επενδύει περίπου 1,2 δισεκατομμύρια £ στην έρευνα και την ανάπτυξη σε ετήσια βάση. Λειτουργεί σε περισσότερες από 50 χώρες.

Η Τουρκία θέλει να “πετάξει” το “εθνικό μαχητικό” της μέχρι το 2023, εκατό χρόνια από την ίδρυση του κράτους της.
Το εγχείρημα είναι τιτάνιο και η τελική του έκβαση απρόβλεπτη. Ωστόσο και μόνο το «όραμα» προκαλεί θλίψη στην Ελλάδα η οποία ακόμη δεν έχει επιλύσει τα βασικά για την συντήρηση των υπαρχόντων οπλικών συσττημάτων.