Τουρκικό «πανηγύρι» για τα αποκαλυπτήρια των νέων drone-“καμικάζι”

Τουρκικό πανηγύρι για τα αποκαλυπτήρια του drone-“καμικάζι” ALPAGU Blok 2 και KARGU που θα πραγματοποιηθούν αυτήν την Τετάρτη.

Οι ιπτάμενοι “στρατιώτες” όπως αποκαλούνται από το κρατικό πρακτορείο ανατολή, θα παρουσιαστούν στην Αεροπορική Έκθεση Eurasia που θα πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα στην Τουρκία. Αναπτύχθηκαν από τον τουρκικό υπεργολάβο STM για την υποστήριξη των τακτικών και πεδίων των δυνάμεων ασφαλείας της Τουρκικής Ασφάλειας, τα drones καμικάζι – ALPAGU Blok 2 και KARGU – εξαλείφουν τους στόχους πιο αποτελεσματικά με τα νέα χαρακτηριστικά τους, όπως η ενισχυμένη ικανότητα πυρομαχικών και η βελτιωμένη πυροδότηση.

Ο Νταβούτ Γιλμάζ, διευθύνων σύμβουλος της STM, δήλωσε στο Πρακτορείο Ανατολή ότι τα αεροσκάφη θα ενισχύσουν την άμυνα της Τουρκίας: «Τα αναβαθμισμένα μας αεροσκάφη ALAMAGU και KARGU θα συμβάλλουν σημαντικά στην επιχειρησιακή μας δύναμη, πραγματοποιώντας επιθέσεις έκπληξης εναντίον εχθρών, χάρη στις ανώτερες τακτικές ικανότητές τους, ειδικά σχεδιασμένη βελτιωμένη ικανότητα σκοποβολής και τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης», δήλωσε.

Ο διευθύνων σύμβουλος δήλωσε ότι η STM χρησιμοποιεί τις επενδύσεις Ε & Α για να προσφέρει τις καλύτερες λύσεις για τις ανάγκες των επιχειρήσεων της Τουρκίας. Ο Γιλμάζ πρόσθεσε ότι στόχος τους είναι να κάνουν σημαντικά παγκόσμια έργα σε αυτόνομα συστήματα.

Ο αεροδυναμικός σχεδιασμός του ALPAGU Blok 2 έχει βελτιστοποιηθεί και έχει ενισχυθεί η χωρητικότητα του πυρομαχικού. Χάρη στα αναπτυγμένα συστήματα σημείων στόχου, μπορεί να εξαλείψει αποτελεσματικότερα τους στόχους. Το δαχτυλίδι μπορεί να τοποθετηθεί σε χερσαία οχήματα και ναυτικές πλατφόρμες. Το KARGU, μπορεί να μεταφέρει διάφορα είδη εκρηκτικών.

Αυτά τα ένοπλα αεροσκάφη διαδραματίζουν αποτελεσματικό ρόλο στον ασύμμετρο πόλεμο και στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Στο συνέδριο θα παρευρεθούν διεθνείς και τοπικές εταιρείες άμυνας.Το STM εξυπηρετεί την αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας στους τομείς της μηχανικής, της τεχνολογίας και της παροχής συμβουλών για περισσότερα από ένα τέταρτο του αιώνα.