Ο τουρκικός Τύπος σήμερα 19-09-2012

 
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
 
    «Σε τι κατάσταση έχει πέσει η χώρα» είναι ο τίτλος της Cumhuriyet. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως «άλλοι 9 νεκροί προστέθηκαν στη λίστα των θυμάτων του PKK”. H ίδια εφημερίδα εκφράζει αντιρρήσεις για τον τρόπο μεταφοράς των 200 άοπλων στρατιωτών με τα λεωφορεία σε μια περιοχή όπου οι αντάρτες του PKK πραγματοποιούν καθημερινά χτυπήματα.

     «Τι είδους ασφαλής μεταφορά είναι αυτή-10 νεκροί ,70 τραυματίες» είναι ο τίτλος της Radikal.H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως η επίθεση είναι η Τρίτη τις τελευταίες δυο ημέρες στην ίδια περιοχή. Παράλληλα εκφράζει ερωτήματα αν είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την μεταφορά των στρατιωτών.

   «Τους έβαλαν στα λεωφορεία και τους έστειλαν στον θάνατο» είναι ο τίτλος της Taraf. H τουρκική εφημερίδα με ειρωνικό τρόπο γράφει « 200 στρατιώ τες σε πολιτικά λεωφορεία έγιναν θύματα της επίθεσης». Σύμφωνα με την Taraf στο σημείο που έγινε η επίθεση υπάρχουν δυο φυλάκια τους στρατού και επίσης υπάρχουν χωριά όπου ζουν πολλοί έμμισθοι ένοπλοι φρουροί που εργάζονται για το τουρκικό κράτος. Και αναρωτιέται «πως 3 αντάρτες του PKK με ρουκέτες έκαναν αυτό το χτύπημα»;.