Τούρκοι το 10% των φονιάδων τζιχαντιστών! Επιβεβαίωση και από Γερμανία

Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ

Και από την Γερμανική εφημερίδα Die Welt έρχονται στοιχεία ‘ότι ένα μεγάλο μέρος των μελών της ακραίας τζιχαντικής-τρομοκρατικής οργάνωσης ISIL (ISID) που σφάζει ανηλέητα απλό κόσμο στο Ιράκ και στην Συρία ειναι Τουρκοι. Δημοσίευμα της τουρκικής αγλόγλωσσης εφημερίδας Today’s Zaman αναφέρει ότι το 10% των μελών του <<Ισλαμικού Κράτους>> (πρώην ISIL – ISID) είναι Τούρκοι.
Όπως φαίνεται, γράφει η εφ/δα, η Τουρκία αρχικά παρείχε στήριξη στο <<Ισλαμικό Κράτος>> (IS) προκειμένου να πολεμήσει κατά του καθεστώτος Άσσαντ στη Συρία, ενώ από του 10 – 15.000 μέλη του το 10% είναι Τούρκοι.

<<Απειλή πλέον για την Τουρκία >>

Αποτελεί ειρωνεία, γράφει η εφ/δα, το γεγονός ότι ο IS – που πρόσκεινται στην Αλ Κάιντα-αποτελεί πλέον απειλή για την Τουρκία. Στο δημοσίευμα, το οποίο αναδημοσιεύει και σχετική είδηση της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, αναφέρεται ότι στην Τουρκία υπάρχουν αρκετοί «πυρήνες εν υπνώσει» (sleeping cells), εκπαιδευμένοι από το IS, οι οποίοι περιμένουν το κάλεσμα για να εξαπολύσουν επιθέσεις στο τουρκικό έδαφος. Η διάσταση αυτή καθιστά καίρια τα ερωτηματικά πως το κράτος του Ερντογάν επέτρεψε την επέκταση της οργάνωσης μέσα στην χώρα και την στρατολόγηση ανταρτών. και να περάσουν στη Συρία,χωρίς να νοιαστεί ότι η βία σύντομα μπορεί να περάσει και στην Τουρκία.

Μπαίνουν τα απογεύματα στην Τουρκία!

Από την πλευρά του ο κοινός υποψήφιος των κομμάτων της αντιπολίτευσης CHP και MHP, για τις Προεδρικές εκλογές, κ. Ekmeleddın Ihasanoglu δήλωσε – σύμφωνα με την εφημερίδα Ταφαρ ότι «οι τρομοκράτες της ISIL (ISID) μπαινοβγαίνουν στην Τουρκία και τα απογεύματα περιφέρονται στο Hatay (…)Το ISID και η El kaıde τα βράδια περιφέρονται εδώ>> φέρεται να είπε σε εκδήλωση στην πόλη αυτή. Και συνέχισε με κατηγορίες κατά της κυβέρνησης Ερντογάν :<<, Γιατί τους το επιτρέπουμε? (…)Το κράτος πρέπει να θέσει τα σύνορά του. Πριν από πέντε έτη συνέβαιναν αυτά? Γιατί βρεθήκαμε σ΄ αυτή την κατάσταση? Εάν εκλεγώ, θα ορίσω το Συμβούλιο Ερευνών και Επιθεώρησης (DDK) να διερευνήσει την έκρηξη στο Reyhanlı, κατά την οποία σκοτώθηκαν 52 άτομα», πρόσθεσε


Όλοι το παραδέχονται

Η Άγκυρα είναι βέβαιη για την ευρεία συμμετοχή Τούρκων στην ακραία οργάνωση: Προ ημερών δημοσίευμα στη αγγλόγλωσση τουρκική εφημερίδα Hurrıyet Daıly News ανάφερε ότι, σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους, περισσότεροι από 1.000 Τούρκοι έχουν στρατολογηθεί και αγωνίζονται στο πλευρό της οργάνωσης ISIL (ISID), αριθμός που αντιστοιχεί στο 10% των ατόμων που την απαρτίζουν- ίδιο ποσοστό με την γερμανική Die Welt. Λίγο πιο πριν η ίδια εφημερίδα και η Radikal , επικαλούνταν αναφορές της Μυστικής Υπηρεσίας (ΜΙΤ) ότι γύρω στους 600 – 700 Τούρκους συμμετέχουν στην οργάνωση, ενώ άλλο δημοσίευμα έκανε λόγο για 3.000 οπαδούς της ISIL στην Τουρκία,- τότε οι αναφορές αυτές απορριπτονταν από τις αρχές..Εκείνη την περίοδο πάντως οι οικογένειες 163 Τούρκων πολιτών απευθύνθηκαν στις Αρχές των Δυνάμεων Ασφαλείας για να αναφέρουν ότι οι συγγενείς τους έχουν προσχωρήσει στην οργάνωση ISIL (ή ISID) προκειμένου να συμμετέχουν στις μάχες στη Συρία, ενώ έναν 14χρονο μαχητή από την Τουρκία που είχε προσχωρήσει στην ISIL, τον παρέδωσαν βαριά τραυματισμένο άγνωστοι σε τουρκικό φυλάκιο στα τουρκο- συριακά σύνορα …Από τα μέχρι πρόσφατα γνωστά στοιχεία 7 Τούρκοι που μάχονταν στο πλευρό της ISIL (ή ISID) έχουν σκοτωθεί και αρκετοι άλλοι έχουν τραυματισθεί και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Τουρκίας.

Επίθεση στην Κωνσταντινούπολη με τραυματίες

Στο μεταξύ ομάδα που συνδέεται με την ISIL έκανε τις προάλλες επίθεση στα γραφεία του κουρδικού κόμματος HDP, στη συνοικία Gazısomanpasa της Κωνσταντινούπολης. Κατά την επίθεση τραυματίστηκαν 2 μέλη του HDP, γράφει η Todays Zaman.

Διαβάστε ακόμη:

Ταυτόχρονα σε Ιράκ, Συρία και Λίβανο το μέτωπο των τζιχαντιστών



Τουρκία: Εκατοντάδες Γεζίντι του Ιράκ ζητούν καταφύγιο στο τουρκικό έδαφος


Γενοκτονία των αλλόθρησκων του Ιράκ επιχειρούν οι Τζιχαντιστές!