Τούρκος βουλευτής: «Δεν ήταν μουσουλμάνοι οι τρομοκράτες στο Παρίσι»

Βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ του διδύμου της συμφοράς Ερντογάν-Νταβούτογλου, εμπνεύστηκε μια ακόμα θεωρία συνομωσίας σχετικά με τις επιθέσεις των τζιχαντιστών στο Παρίσι.

Ο Αλί Σεχίν, βουλευτής του ΑΚΡ από το Γκαζιαντέπ και σημαίνων στέλεχος του κόμματος, και μέλος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων του τουρκικού κοινοβουλίου, δήλωσε πως η επίθεση κατά του Charlie Hebdo “ήταν στημένη σαν σε ταινία”, παραθέτοντας και μια σειρά από λόγους, στους οποίους βασίζει την άποψή του ότι την επίθεση πραγματοποίησαν κάποιοι, με σκοπό να κατηγορήσουν τους μουσουλμάνους, δίνοντας, ουσιαστικά, συγχωροχάρτι στους τζιχαντιστές που σκότωσαν 16 αθώους ανθρώπους στο Παρίσι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Τουρκία γίνεται, ουσιαστικά, λόγος μόνο για τους νεκρούς Γάλλους δημοσιογράφους, ενώ οι αναφορές στους τέσσερις Γάλλους, εβραϊκής καταγωγή; πολίτες, που έχασαν τη ζωή τους στο εβραϊκό παντοπωλείο, υπάρχουν ελάχιστες αναφορές.

Ωστόσο ο Σεχίν δεν είναι μόνος. Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, υποστήριξε την άποψη του βουλευτή και μάλιστα έδωσε, ακόμα μεγαλύτερη έμφαση, στο θέμα. “Μετά την επίθεση ο ρατσισμός και η ισλαμοφοβία θα ενταθεί. Το κυνήγι κατά των μουσουλμάνων θα ξεκινήσει”, έγραφε η εφημερίδα, αδυνατώντας, πάντως, να δικαιολογήσει τα ρατσιστικά αισθήματα που τρέφουν οι μουσουλμάνοι για όλους τους άλλους ανθρώπους στον πλανήτη αυτό.

Πάντως υπάρχουν φωνές με λογική και στην Τουρκία και ευτυχώς, αυτές είναι αρκετές. Αυτός που είπε, πάντως, την αλήθεια για το Ισλάμ, γενικά, ήταν ο ισλαμιστής δημοσιογράφος Φεχμί Κορού, ο οποίος δεν δίστασε να δηλώσει πως “η ισλαμική ιστορία, από την αρχή, δυστυχώς, είναι αιματοβαμμένη”.

Πηγή: Hurriyet
Απόδοση-Eπιμέλεια: On Alert