Τουρκία: Αυτός είναι ο μισός λόχος ειδικών που πιάνει δουλειά στο Ακούγιου

 Πάνω από 50 Τούρκοι φοιτητές που στάλθηκαν για πυρηνική εκπαίδευση στο πανεπιστήμιο Μηχανικής Φυσικής της Μόσχας, θα αναλάβουν καθήκοντα στον πυρηνικό σταθμό Ακουγιού Α.Ε.

Ανακοινώθηκε πως πάνω από 50 Τούρκοι ειδικοί από το δεύτερο καραβάνι που στάλθηκε στην Ρωσία για να εκπαιδευτεί στην πυρηνική εκπαίδευση στο Εθνικό Ινστιτούτο Πυρηνικών Ερευνών του πανεπιστημίου Μηχανικής Φυσικής της Μόσχας, θα αναλάβουν καθήκοντα στον πυρηνικό σταθμό Ακουγιού Α.Ε.

Στην ανακοίνωση που έγινε από την Κρατική Ρωσική Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας Rosatom που κατασκευάζει τον πρώτο πυρηνικό σταθμό της Τουρκίας, αναφέρεται πως αποδόθηκαν τα πτυχία στο δεύτερο καραβάνι φοιτητών που είχαν πάει NRNU MEPhI για εκπαίδευση στα πυρηνικά.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως μεταξύ αυτών που πήραν τα πτυχία τους υπάρχουν και φοιτητές από Βιετνάμ και Μογγολία και προστίθεται πως περισσότεροι από 50 Τούρκοι ειδικοί θα εργαστούν στον πυρηνικό σταθμό Ακουγιού Α.Ε.

Ο Γκιουλμπέν Γιλντίζ που ήταν εκ των φοιτητών που αποφοίτησαν, τόνισε πως το μέλλον τους συνδέεται με τον πυρηνικό σταθμό στην Τουρκία και είπε: «Αποστολή μας είναι να χρησιμοποιήσουμε τις γνώσεις που αποκτήσαμε προς όφελος της χώρας μας.» είπε.

Και πρόσθεσε: ‘Σχεδόν όλες οι γειτονικές στην Τουρκία χώρες διαθέτουν πυρηνικούς σταθμούς και η Τουρκία έχει ανάγκη την πυρηνική ενέργεια. Οι πυρηνικοί σταθμοί είναι μια καθαρή κι έμπιστη πηγή ενέργειας. Ο πυρηνικός σταθμός του Ακουγιού θα είναι ένας από τους πιο ασφαλείς»

ΠΗΓΗ: https://tr.sputniknews.com/
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: www.tourkikanea.gr