H αστυνομία εισέβαλε στο πάρκο Γκεζί – Συγκλονιστικές φωτό

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Μεγάλα επεισόδια ξέσπασαν στην Κωνσταντινούπολη καθώς 19 ημέρες μετά την πρώτη κατάληψη του πάρκου Γκεζί από πλήθος κόσμου, η τουρκική αστυνομία εισέβαλε εκεί και εκκένωσε όλους τους διαδηλωτές.
Δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα της αστυνομίας και  εκατοντάδες αστυνομικοί εισέβαλαν στο πάρκο και συγκρούσθηκαν με τους διαδηλωτές.
Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να σταθούν στις θέσεις τους αλλά μετά τη ρίψη δακρυγόνων όμως αναγκάσθηκαν να φύγουν προς την περιοχή Χάρμπιγιε.
Το απόγευμα του Σαββάτου ο Ερντογάν στο συλλαλητήριο του στην Άγκυρα είχε δηλώσει « αν δεν εκκενώσετε μέχρι την Κυριακή το πάρκο Γκεζί τότε το κράτος θα κάνει αυτό που πρέπει».
  Aυτές τις ώρες συνεργεία του δήμου μαζεύουν και πετά τις σκηνές των ανθρώπων.
Πληροφορίες αναφέρουν πως από τις συγκρούσεις τραυματίστηκαν 3 άνθρωποι. 
  Οι διαδηλωτές είχαν εγκατασταθεί στο πάρκο για να διαμαρτυρηθούν για τα σχέδια της κυβέρνησης Ερντογάν για την κατασκευή εμπορικού κέντρου στο πάρκο Γκεζί.
  Εκατοντάδες άτομα έχουν συγκεντρωθεί στην οδό Ιστικάλ στο Πέρα και έχουν κλείσει το δρόμο προς την πλατεία Ταξίμ. Στην περιοχή επικρατεί ένταση με αποτέλεσμα να έχουν απομακρυνθεί απο την περιοχή χιλιάδες τούρκοι πολίτες αλλά και τουρίστες που βρίσκονταν στο Πέρα.

Η συνάδελφος Ιωάννα Ηλιάδη έχει εντοπίσει μια σειρά συγκλονιστικών φωτογραφιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Μορφωμένοι» οι διαδηλωτές του πάρκου Γκεζί