Τουρκία: Αυξήθηκε το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών

Eίναι μεγαλύτερο απο τις προβλέψεις των αναλυτών

Τουρκία: Αυξήθηκε το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας ανακοίνωσε τα στοιχεία του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών της Τουρκίας το οποίο είναι μεγαλύτερο από τις προβλέψεις των αναλυτών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία τον Ιούλιο του 2013 το έλλειμμα έφτασε στα 5.8 δισεκατομμύρια δολάρια ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν πως το έλλειμμα θα έφτανε στα 5.3 δισεκατομμύρια δολάρια.
Παράλληλα την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2013 το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών ξεπέρασε τα 42 δισεκατομμύρια δολάρια.
Την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου του 2012 το έλλειμμα τρεχουσων συναλλαγών βρίσκονταν στα 34 δισεκατομμύρια δολάρια. Η ραγδαία αύξηση του το 2013 προβληματίσει την Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας που τις τελευταίες εβδομάδες επέτρεψε την μικρή υποτίμηση της τουρκική λίρας έναντι του δολαρίου και του Ευρώ για να βελτιωθεί η κατάσταση του συγκεκριμένου ελλείμματος.

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Επιθέσεων συνέχεια του Ερντογάν στον Νετανιάχου: «Ακολουθεί τα βήματα του Χίτλερ, θα έχει το τέλος άλλων τυράννων»

Ο Ερντογάν περιέγραψε το Ισραήλ ως πηγή αποσταθεροποίησης και βίας στην περιοχή, κατηγορώντας ευθέως την παρούσα ισραηλινή κυβέρνηση για διχασμό και αιματοχυσία.