Τουρκία: Δεν δέχεται τα συλλυπητήρια των ΗΠΑ για την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, δήλωσε ότι η Τουρκία δεν δέχεται το συλληπητήριο μήνυμα των ΗΠΑ, για την βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.

«Είναι σαν να φτάνει πρώτος ο δολοφόνος στον τόπο του εγκλήματος», δήλωσε ο Σοϊλού, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Στις ίδιες δηλώσεις, στοχοποίησε και την χώρα μας, λέγοντας ότι η γυναίκα-τρομοκράτης αν δεν είχε συλληφθεί από τις τουρκικές αρχές θα είχε διαφύγει στην Ελλάδα.

Η Τουρκία έχει επιρρίψει την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και υποστηρίζει ότι η εντολή δόθηκε από το Κομπάνι της Συρίας. Το PKK αρνείται, ωστόσο, οποιαδήποτ ανάμειξη στην επίθεση.

Επιπλέον, οι Κούρδοι της Συρίας, που υποστηρίζονται από την Ουάσινγκτον, διέψευσαν σήμερα ότι έχουν οποιαδήποτε σχέση με τη βομβιστική επίθεση που στοίχισε χθες, Κυριακή, τη ζωή σε τουλάχιστον έξι ανθρώπους στην Κωνσταντινούπολη και για την οποία οι τουρκικές αρχές τούς απέδωσαν την ευθύνη.

«Διαβεβαιώνουμε πως οι δυνάμεις μας δεν έχουν καμιά σχέση με την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη και απορρίπτουμε τις κατηγορίες εναντίον τους», ανέφερε με μήνυμά του στο Twitter ο Μαζλούμ Αμπντί, επικεφαλής διοικητής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, η κύρια συνιστώσα των οποίων, η πολιτοφυλακή YPG, κατηγορήθηκε από την Άγκυρα.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Anadolu / Φωτογραφία Reuters