Τουρκία: Eκτακτα στρατιωτικά μέτρα λόγω Συρίας

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Η Τουρκία λαμβάνει έκτακτα μέτρα σε περιοχές που συνορεύουν με τη Συρία. Στην Αντιόχειο και στην πόλη Σανλίουρφα εγκαταστάθηκαν ειδικά ραντάρ παρακολούθησης για να αντμετωπιστούν ενδεχόμενες απειλές που θα προέλθουν από τη Συρία
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV στην Αντιόχεια παράλληλα με τα συστήματα ραντάρ εγκαταστάθηκαν και τα αντιαεροπορικά συστήματα Atilgan και Ζipkin τα οποία είναι τουρκικά μεταφερόμενα συστήματα Stinger μικρής εμβέλειας.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πάντως αναφέρει πως η Τουρκία ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει τη θέση της σχετικά με τον τρόπο συμμετοχής της στις επιχειρήσεις εναντίον της Δαμασκού. « Όλα θα καθοριστούν από κάποιες συνθήκες. Ποια θα είναι η διάρκεια, αν θα υπάρχει βοήθεια η θα υπάρχει η συμμετοχή της αντιπολίτευσης. Η Τουρκία θα προσπαθήσει να συμμετάσχει με τον καλύτερο τρόπο για να φέρει ειρήνη».
Σχετικά με τις σχέσεις με τη Ρωσία λόγω των διαφωνιών στο θέμα της Συρίας, ο τούρκος πρωθυπουργός τόνισε πως η Μόσχα παραμένει σημαντικός στρατηγικός εταίρος της Τουρκίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χερσαίο «χτύπημα» στη Συρία μέσω Τουρκίας – Ποιο είναι το σενάριο

HΠΑ: Tαξιδιωτική οδηγία για την Τουρκία λόγω Συρίας