Τουρκία εναντίον Γαλλίας: Σκόπιμος ο ισχυρισμός ότι παρενοχλήσαμε πλοίο τους στη Μεσόγειο!

Στην αντεπίθεση πέρασε η Τουρκία μετά τις καταγγελίες αξιωματούχου του Γαλλικού υπουργείου Άμυνας ότι τουρκικό σκάφος παρενόχλησε γαλλικό στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τούρκος αξιωματούχος αρνήθηκε το γεγονός της παρενόχλησης, ενώ κατηγόρησε την Γαλλία για «εσκεμμένους ισχυρισμούς».

«Είναι σαφές πόσο άδικα και σκόπιμα μας αποδόθηκε η κατηγορία από το γαλλικό πολεμικό πλοίο που φέρεται να παρενοχλήθηκε πριν από το αναφερόμενο περιστατικό… Το γαλλικό πολεμικό πλοίο (ήταν αυτό που) έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και παραβίαζε τις διαδικασίες και τους κανόνες ασφαλείας του ΝΑΤΟ στη θάλασσα. Πρέπει να αναφέρουμε ότι το γαλλικό πλοίο κινούνταν με υψηλή ταχύτητα και έκανε επικίνδυνους ελιγμούς. Ενώ το γαλλικό πλοίο εκτελούσε αυτόν τον στενό και επικίνδυνο ελιγμό, το τουρκικό πολεμικό πλοίο παρακολουθούσε από την κάμερα στο ραντάρ ελέγχου πυρκαγιάς», ανέφερε ο Τούρκος αξιωματούχος, που δήλωσε πρόθυμος να παράσχει στο ΝΑΤΟ τα απαραίτητα «αποδεικτικά στοιχεία».

Υπενθυμίζεται ότι ο Γάλλος αξιωματούχος είχε αναφέρει ότι τα τουρκικά πολεμικά πλοία ενήργησαν επιθετικά έναντι ενός γαλλικού σε μια αποστολή του ΝΑΤΟ για τον έλεγχο του εμπάργκο στη Λιβύη.

Ο Γάλλος αξιωματούχος είχε αναφέρει πως το τουρκικό ΠΝ χρησιμοποίησε τα σήματα κλήσης του ΝΑΤΟ κατά τη συνοδεία τουρκικών πλοίων που θεωρούνται ύποπτα για παραβίαση του εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ,προκειμένου να παραδώσουν όπλα στη Λιβύη.