OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Εξαπέλυσε «κύματα» αεροπορικών επιδρομών κατά του PKK

19/07/2019 - 09:21
Ανατολική Μεσόγειο
Share on FacebookShare on Twitter

Η Τουρκία προετοιμάζεται για επίθεση και οι Ένοπλες Δυνάμεις της στο πλαίσιο αυτό εξαπέλυσαν χθες Πέμπτη τις «πιο εκτεταμένες» αεροπορικές επιδρομές τους εναντίον θέσεων του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) στην επικράτεια του Ιράκ, σε αντίποινα για την επίθεση η οποία στοίχισε τη ζωή ενός τούρκου διπλωμάτη στην Αρμπίλ την προτεραία, ανακοίνωσε ο τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

«Μετά τη βάρβαρη επίθεση στην Αρμπίλ, εξαπολύσαμε την πιο εκτεταμένη μας αεροπορική επιχείρηση στο Καντίλ και καταφέραμε πολύ βαρύ πλήγμα στο PKK», δήλωσε ο Ακάρ, σύμφωνα με τον ιστότοπο του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Τι είχε προηγηθεί

Την Τετάρτη το μεσημέρι, ένοπλος άνοιξε πυρ εναντίον στελεχών του τουρκικού γενικού προξενείου που γευμάτιζαν σε εστιατόριο σε πολυσύχναστη συνοικία της Αρμπίλ, της πρωτεύουσας του ιρακινού Κουρδιστάν, διοικητικά αυτόνομης περιοχής η οποία γειτονεύει με την Τουρκία.

Η Άγκυρα ανακοίνωσε σχεδόν αμέσως ότι ένας από τους διπλωμάτες της, ο Οσμάν Κεζέ, έχασε τη ζωή του στην επίθεση. Κηδεύτηκε χθες Πέμπτη στην τουρκική πρωτεύουσα.

Πηγές στο Ιράκ διευκρίνισαν ότι η επίθεση είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ο τούρκος υποπρόξενος και δύο ιρακινοί πολίτες.

Η δράση των ΤΕΔ στην περιοχή

Οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας διεξάγουν από τον Μάιο στο ιρακινό Κουρδιστάν στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του PKK, που χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική οργάνωση» από την Άγκυρα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ, ιδίως στα όρη Καντίλ και Σίντζαρ, όπου το ένοπλο κίνημα διαθέτει βάσεις μετόπισθεν.

Μολονότι ένας εκπρόσωπος του στρατιωτικού βραχίονα του PKK, ο Ντιάρ Ντενίρ, διαβεβαίωσε ότι το αυτονομιστικό κίνημα δεν ενεχόταν στην ενέργεια, ιρακινοί ειδικοί αντιθέτως θεωρούν βέβαιο πως αυτό βρισκόταν πίσω από την επίθεση, που έγινε λίγο καιρό αφότου δύο αξιωματικοί των κούρδων ανταρτών σκοτώθηκαν σε τουρκικές επιδρομές.

Στις επιδρομές που διεξήχθησαν χθες ο τουρκικός στρατός κατέστρεψε κυρίως καταφύγια και σπηλιές που χρησιμοποιούσε το PKK, σύμφωνα με τον τούρκο υπουργό Άμυνας, ο οποίος επέμεινε ότι «ο αγώνας εναντίον της τρομοκρατίας θα συνεχιστεί με εντεινόμενη αποφασιστικότητα και ώσπου και ο τελευταίος τρομοκράτης να έχει εξουδετερωθεί».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Tags: PKKΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣΒΟΡΕΙΟ ΙΡΑΚΜΑΧΗΤΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Τουρκία
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τραυματίας από πυροβολισμό ο αδελφός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου – Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

06/05/2026 - 13:10
Tufan
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Tufan – Kilic: Η Τουρκία απειλεί με νέα μη επανδρωμένα σκάφη και υποβρύχια «καμικάζι» [vids, pics]

06/05/2026 - 11:17
Τουρκία - πρωτομαγιά
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Πρωτομαγιά με ένταση στην Κωνσταντινούπολη – Εκατοντάδες προσαγωγές και συγκρούσεις αστυνομίας – διαδηλωτών

01/05/2026 - 13:59

Διαβάστε Επίσης

Το OnAlert 24 ώρες με τους αμφίβιους καταδρομείς της Λέσβου: CSAR και κρούση με βατραχανθρώπους στο σύγχρονο πεδίο μάχης

Καιρός σήμερα: Μικρή άνοδος θερμοκρασίας και αραιές νεφώσεις – Δείτε αναλυτικά

Τραμπ: «Εντελώς απαράδεκτη» η απάντηση του Ιράν στην αμερικανική πρόταση για τον τερματισμό του πολέμου

Σαν σήμερα: Το 1967 η χούντα συλλαμβάνει και φυλακίζει στις φυλακές Αβέρωφ τον Ανδρέα Παπανδρέου

To Ιράν απειλεί τα βρετανικά και γαλλικά πλοία που πάνε στη Μέση Ανατολή με «άμεση και αποφασιστική απάντηση»

F-16, Rafale και ελικόπτερα στον Φλοίσβο: Εντυπωσιακές εικόνες από την επίδειξη της Πολεμικής Αεροπορίας

Νετανιάχου: «Ο πόλεμος με το Ιράν δεν έχει τελειώσει – Πρέπει να παραδώσουν το ουράνιο»

Ισραήλ: Ο Αρχηγός των IDF προειδοποιεί ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις χρειάζονται επειγόντως περισσότερους στρατιώτες

Top News

Σωτήρης Τσαφούλιας: «Μια φορά ο πατέρας μου πέρασε από δίπλα μου και έφυγε, δεν με γνώρισε»

Παραλήρημα Τραμπ για Ομπάμα και Μπάιντεν - «Το Ιράν παίζει παιχνίδια μαζί μας εδώ και 47 χρόνια, θα τους κοπεί το γέλιο»

Η Βόρεια Κορέα αλλάζει το Σύνταγμα της για τον Κιμ Γιονγκ Ουν: «Άμεση πυρηνική επίθεση αν δολοφονηθεί»

Ελένη Μενεγάκη: Η συγκινητική ανάρτησή της για την γιορτή της μητέρας - «Η δική μου μαμά ήταν το πρώτο μου καταφύγιο»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert