Τουρκία: Φρικτός θάνατος πιλότου της Χωροφυλακής – Χτυπήθηκε από την προπέλα ελικοπτέρου

Στην Τουρκία, ένας 50χρονος πιλότος της Χωροφυλακής βρήκε φρικτό θάνατο, όταν χτυπήθηκε από την προπέλα ενός ελικοπτέρου S-70.

Συγκεκριμένα, ο 50χρονος συνταγματάρχης Oğuzhan Adalıoğlu, ιπτάμενος της τουρκικής χωροφυλακής, είχε κάνει αίτημα να βγει στη σύνταξη λίγο καιρό πριν χτυπήσει ο σεισμός της 6ης Φεβρουαρίου στη νότια Τουρκία. Ο Τούρκος αξιωματικός αποφάσισε άμεσα να «παγώσει» τη συνταξιοδότησή του, ώστε να πάει να βοηθήσει στις επιχειρήσεις της Χωροφυλακής στις σεισμόπληκτες περιοχές, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο συνταγματάρχης Adalıoğlu είχε τοποθετηθεί στη σεισμόπληκτη περιοχή του Καχραμανμάρας. Την ώρα όμως που προσπαθούσε να συντονίσει την διαδικασία απογείωσης ενός ελικοπτέρου S-70, το οποίο μετέφρε ανθρωπιστική βοήθεια, μία από τις προπέλες του ελικοπτέρου τον σκότωσε ακαριαία, γύρω στις 21.45 το βράδυ της Τρίτης 7ης Μαρτίου.

Ο υπουργός Εσωτερικών στην Τουρκία, Σουλεϊμάν Σοϊλού, με ανάρτησή του στο Twitter εξέφρασε τα συλληπητήριά του στην οικογένεια του άτυχου πιλότου. «Ο συνάδελφός μου με τον οποίο συνεργάστηκα στη σεισμογενή ζώνη, ο ήρωας πιλότος της χωροφυλακής μας, ανώτερος συνταγματάρχης Oğuzhan Adalıoğlu, μαρτύρησε ως αποτέλεσμα της πρόσκρουσης της προπέλας στο ελικόπτερο ενώ προσπαθούσε να το κατευθύνει για απογείωση. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του, τη Χωροφυλακή και το Έθνος μας. Ο Θεός να δώσει υπομονή στην οικογένειά του», έγραψε ο Τούρκος Υπουργός.

Ο Σοϊλού παρευρέθηκε και στη νεκρώσιμη προσευχή που τελέστηκε σήμερα στην 1η Διοίκηση της Κύριας Βάσης Αεριωθουμένων. Έπειτα, ο Τούρκος πιλότος κηδεύτηκε με στρατιωτικές τιμές, ενώ το φέρετρό του ήταν τυλισμένο με την τουρκική σημαία.

Με πληροφορίες από: Anadolu / CNN Turk