Τουρκία: Γαβγίζει, αλλά δεν δαγκώνει ο Ερντογάν

Εμμέσως πλην σαφώς με σκύλο που γαβγίζει αλλά δεν δαγκώνει παρομοίασε η Τουρκική αντιπολίτευση τον Ερντογάν, με αφορμή την καταψήφιση από το κόμμα του πρότασης ακύρωσης των συμφωνιών με το Ισραήλ και την επιβολή κυρώσεων σε αυτό.

Μια πρόταση για την ακύρωση των οικονομικών, στρατιωτικών και πολιτικών συμφωνιών μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ καταψηφίστηκε από το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον εκλογικό σύμμαχό του, το Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) ανέφερε ο ιστότοπος ειδήσεων T24.

Η πρόταση υποβλήθηκε από το φιλοκουρδικό Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα (HDP).

«Μια πρόταση για την κοινοβουλευτική αξιολόγηση της ακύρωσης όλων των πολιτικών, οικονομικών και στρατιωτικών συμφωνιών και η επιβολή οικονομικών κυρώσεων στο Ισραήλ απορρίφθηκε με τις ψήφοι του ΑΚΡ και του ΜΗΡ», ανέφερε το Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

«Το ΑΚΡ θα συνεχίσει με το Ισραήλ», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Ali Şeker σε ένα tweet, υπογραμμίζοντας την ανακολουθία μεταξύ όσων λέει και όσων πράττει το κυβερνών κόμμα, σχετικά με την πολιτική του για το Ισραήλ και την Παλαιστίνη.

Ο πρωθυπουργός Μπινάλι Γιλντιρίμ κάλεσε τις μουσουλμανικές χώρες να αναθεωρήσουν τους δεσμούς τους με το Ισραήλ, μια μέρα μετά τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων κατά την διάρκεια διαδηλώσεων στη Λωρίδα της Γάζας, αποτέλεσμα της βίαιης καταστολής από τις δυνάμεις ασφάλειας του Ισραήλ.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν αποκάλεσε το Ισραήλ «κράτος τρομοκράτη» και πρόσθεσε ότι «η επίθεση κατά των διαδηλωτών στη Γάζα έδειξε το άσχημο πρόσωπο του Ισραήλ, το οποίο πραγματοποιεί γενοκτονία στη Γάζα».

Η Άγκυρα, ανακάλεσε τους πρεσβευτές της στην Ουάσινγκτον και στο Τελ Αβίβ, ενώ το Ισραήλ με την σειρά του ζήτησε από τον Γενικό πρόξενο της Τουρκίας στην Ιερουσαλήμ να αποχωρήσει από την χώρα.

Πηγή Turkishminute.com