Τουρκία για Σύνοδο Κορυφής: Η ΕΕ δείχνει έλλειψη καλής θέλησης

"Η Τουρκία έκανε πολύ περισσότερα από αυτά που της αναλογούσαν προκειμένου να μειωθούν οι εντάσεις", αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Onalert Newsroom
Σύνοδος Κορυφής ΕΕ - Τουρκία

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Τουρκία εξέφρασε σήμερα την απογοήτευσή της για τα συμπεράσματα της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής όπου οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επικρίνουν την Άγκυρα για τις επιθέσεις της στο κράτος δικαίου, και τη λύπη της για την απουσία προόδου στον εκσυγχρονισμό της συμφωνίας τελωνειακής ένωσης.

“Τα συμπεράσματα (της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής) που αφορούν την Τουρκία απέχουν πολύ από τα αναμενόμενα και αναγκαία μέτρα”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

“Η Τουρκία έκανε πολύ περισσότερα από αυτά που της αναλογούσαν προκειμένου να μειωθούν οι εντάσεις και να ξεκινήσει εκ νέου ο διάλογος και η συνεργασία”, πρόσθεσε το υπουργείο, που κατηγόρησε την ΕΕ για “έλλειψη καλής θέλησης”.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εκτίμησε επίσης πως “ο περιορισμός της συνεργασίας για το μεταναστευτικό στις χρηματοδοτικές πλευρές της είναι μεγάλο λάθος” και κάλεσε σε μια “πιο στενή συνεργασία”.

Πηγή: AFP / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΚΟΣΜΟΣ

H Κομισιόν «επιστρέφει το γάντι» στον Τραμπ: Κυρίαρχη η ΕΕ στις αποφάσεις για την ασφάλειά της

Οι συνομιλίες μεταξύ Κιέβου και Μόσχας για τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία έχουν οριστεί για τις 10 και 11 Νοεμβρίου στο Αμπού Ντάμπι υπό αμερικανική διαμεσολάβηση

Η πρόεδρος της Κομισιόν με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
ΚΟΣΜΟΣ

Κρεμλίνο: Επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την πολυφωνία στην ΕΕ για να απαξιώσει τον ρόλο της στις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως η Ευρώπη εμφανίζεται ανοργάνωτη και δεν έχει καταφέρει ακόμα να αποφασίσει ποιος θα μιλήσει εξ ονόματός της