Τουρκία: Καταδικάζει τη συμμετοχή Γάλλων πολιτικών σε διαδηλώσεις Κούρδων στο Παρίσι

Η Τουρκία καταδίκασε σήμερα τη συμμετοχή Γάλλων πολιτικών σε μια διαδήλωση στο Παρίσι κατά της δολοφονίας των τριών Κούρδων.

Onalert Newsroom
Τουρκία

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Τουρκία καταδίκασε σήμερα τη συμμετοχή Γάλλων πολιτικών σε μια διαδήλωση στο Παρίσι κατά της δολοφονίας τριών Κούρδων, σε μια συγκέντρωση κατά την οποία διαδηλωτές ξεδίπλωσαν σημαίες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Συγκρούσεις ξέσπασαν την περασμένη εβδομάδα μεταξύ αστυνομίας και Κούρδων διαδηλωτών, οργισμένων για τη δολοφονία τριών μελών της κοινότητάς τους σε μια επίθεση ενόπλου που συνέβη την Παρασκευή.

Ορισμένοι διαδηλωτές κρατούσαν σημαίες του PKK, που χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, την ΕΕ και τις ΗΠΑ, καθώς και αφίσες του φυλακισμένου ηγέτη τους, Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου διαμαρτυρήθηκε για τη συγκέντρωση σε συνομιλία που είχε με τη Γαλλίδα ομόλογό του, Κατρίν Κολονά, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Ο υπουργός Τσαβούσογλου… τόνισε ότι είναι απαράδεκτο να παρευρίσκονται Γάλλοι πολιτικοί σε εκδηλώσεις (διαδηλώσεις) στις οποίες κυματίζουν σημαίες της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK (…). Τόνισε πως η Γαλλία δεν πρέπει να επιτρέπει τέτοιες δραστηριότητες», ανέφερε το υπουργείο.

Η Τουρκία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι κάλεσε τον πρεσβευτή της Γαλλίας για να καταγγείλει την «εμπλοκή γαλλικών κυβερνητικών αξιωματούχων και πολιτικών σε αντιτουρκική προπαγάνδα».

Η γαλλική κυβέρνηση ζήτησε από την αστυνομία να ενισχύσει την προστασία των τοποθεσιών της κουρδικής κοινότητας μετά τις δολοφονίες, δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν. Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι οι Κούρδοι έγιναν στόχος μιας «ειδεχθούς» επίθεσης.

Πηγή: AΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Exocet
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Exocet: Η Γαλλία παραγγέλνει περισσότερους αντιπλοϊκούς πυραύλους στην έκδοση Block 3C – «Άνοιγμα» σε συμμάχους για κοινή προμήθεια μέσω SAFE

Η συμφωνία-πλαίσιο με την MBDA επιτρέπει στη Γαλλία να υποβάλλει παραγγελίες και για λογαριασμό συμμαχικών χωρών μέσω του SAFE

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δίπλα στον Ντόναλντ Τραμπ
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ερντογάν για τις αμερικανικές ενδιάμεσες εκλογές: «Οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ στηρίζονται σε στέρεα θεμέλια»

Ο Τούρκος πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει τον στενό διάλογο τόσο με την αμερικανική κυβέρνηση όσο και με τα δύο νομοθετικά σώματα των ΗΠΑ