Τουρκία: Νέα στρατιωτική βάση στο Κατάρ σχεδιάζει ο Ενρτογάν

Η Τουρκία αναμένεται να εγκαινιάσει μια νέα στρατιωτική βάση στο Κατάρ το φθινόπωρο. Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Hurriyet Daily News ανέφερε ότι ο στρατός κατασκευάζει μια νέα βάση δίπλα στον ήδη υπάρχον στρατόπεδο Tariq Ibn Ziyad νότια της Ντόχα.

Η στρατιωτική δύναμη της Τουρκίας στο Κατάρ ενισχύεται. Μια νέα βάση έχει κατασκευαστεί κοντά στη στρατιωτική βάση Tariq ibn Ziyad. Η κατασκευή θα λειτουργήσει ως συμπληρωματική του μεγάλου στρατοπέδου ενισχύοντας τη θέση της Τουρκίας στην περιοχή.

Ο αριθμός των Τούρκων στρατιωτών στο Κατάρ «θα αυξηθεί δραστικά», ανέφερε Τούρκος αξιωματούχος.

Η έκθεση ανέφερε επίσης ότι ετοιμάζεται φαντασμαγορική τελετή «grand opening» το φθινόπωρο, με την παρουσία του Σεΐχη του Κατάρ και του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Για την ιστορία, η πρώτη παρτίδα τουρκικών στρατευμάτων έφτασε στο Κατάρ το 2015 και από τότε όλο και ενισχύεται.

Πηγές αναφέρουν ότι περίπου 3.000 τουρκικές δυνάμεις σταθμεύουν στη βάση Tariq Bin Ziyad, η οποία έχει χωρητικότητα μέχρι 5.000 στρατιωτικούς.

Η Τουρκία υπήρξε βασικός υποστηρικτής της Ντόχα από τον Ιούνιο του 2017, όταν η Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Αίγυπτος διέκοψαν τις διπλωματικές και εμπορικές σχέσεις με το Κατάρ.

Πηγή: MG