Τουρκία: «Ο Ακάρ είναι θυμώμενος με τον Ερντογάν επειδή έφυγε από το Υπουργείο Άμυνας»

Ο δημοσιογράφος Σεντάτ Μποζκούρτ είχε υποστηρίξει σε πρόσφατο ρεπορτάζ του ότι ο Χουλουσί Ακάρ έχει θυμώσει με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τουρκία: «Ο Ακάρ είναι θυμώμενος με τον Ερντογάν επειδή έφυγε από το Υπουργείο Άμυνας»

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο δημοσιογράφος Σεντάτ Μποζκούρτ είχε υποστηρίξει σε πρόσφατο ρεπορτάζ του ότι ο Χουλουσί Ακάρ έχει θυμώσει με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διότι δεν τον κράτησε στο υπουργείο Άμυνας. 

Σήμερα, έδωσε συνέχεια, αποκαλύπτοντας το παρασκήνιο, για τον Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος εξελέγη επικεφαλής της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας. Όπως αναφέρει ο Τούρκος δημοσιογράφος, στην Καισάρεια, τον τόπο καταγωγής του τέως Υπουργού Άμυνας, όπου εξελέγη και βουλευτής του κυβερνώντος AKP, βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος, Μεχμέτ Οζχασεκί.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, είχε διοργανωθεί μία τελετή υποδοχής του, στην οποία κανονικά θα έπρεπε να παρευρεθεί ο Χουλουσί Ακάρ. Ωστόσο, δεν το έκανε, με τη δικαιολογία ότι… μετακόμιζε. «Η Αϊσέ Μποχιουρλέρ, εκλεγμένη βουλευτής στην Καισάρεια, επίσης δεν ήθελε να παρευρεθεί στην τελετή, αλλά τελικά πείστηκε. Ωστόσο, ο Ακάρ δεν μεταπείστηκε», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πηγή: Newsit / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

KAAN
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

KAAN: Το μεγάλο αεροπορικό στοίχημα της Τουρκίας – Ο αμερικανικός κινητήρας που κρίνει το μέλλον του προγράμματος και τι σημαίνει για την Ελλάδα

Η πιθανή αποδέσμευση των αμερικανικών GE F110 από την Ουάσιγκτον μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για τον ρυθμό εξέλιξης του προγράμματος