Τουρκία: Οι επιθέσεις της Αρμενίας εναντίον αμάχων παραβιάζουν τη Συνθήκη της Γενεύης

Η Τουρκία υποστηρίζει το Αζερμπαϊτζάν και έχει απορρίψει εκκλήσεις άλλων χωρών για μια άμεση κατάπαυση του πυρός.

Onalert Newsroom
Τουρκία

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Τουρκία καταδίκασε τις αρμενικές επιθέσεις όπως τις χαρακτήρισε εναντίον της αζερικής πόλης Γκάντζα και επανέλαβε ότι υποστηρίζει το δικαίωμα του Αζερμπαϊτζάν στην αυτοάμυνα εντός των διεθνών αναγνωρισμένων συνόρων του.

«Οι επιθέσεις της Αρμενίας με στόχο τους αμάχους στην Γκάντζα… είναι μια νέα εκδήλωση της παράνομης στάσης της Αρμενίας. Καταδικάζουμε τις επιθέσεις αυτές», ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Μάλιστα η Τουρκία κατηγόρησε την Αρμενία ότι παραβιάζει τη συνθήκη της Γενεύης.

Η Άγκυρα υποστηρίζει το Μπακού και έχει απορρίψει εκκλήσεις άλλων χωρών για μια άμεση κατάπαυση του πυρός.

Το Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε νωρίτερα ότι αρμενικές δυνάμεις βομβάρδισαν τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του, την Γκάντζα, σε μια κλιμάκωση του πολέμου στον νότιο Καύκασο η οποία ξεκίνησε πριν από μία εβδομάδα, ενώ η Αρμενία αρνήθηκε ότι κατηύθυνε πυρά «οιουδήποτε είδους» προς το Αζερμπαϊτζάν.

Πηγή: Reuters / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τούρκοι στρατιώτες στην άσκηση «EFES-2026»
ΤΟΥΡΚΙΑ

Η Τουρκία θέλει στρατιωτικές βάσεις σε Αφρική και Ασία – Οι συνομιλίες με τη Λιβύη και η προσφορά της Σαουδικής Αραβίας

Οι επαφές με αξιωματούχους από Βεγγάζη και Τρίπολη για την δημιουργία κοινής διοικητικής δομής - Η πρόταση του Ριάντ και η παραμονή της ΕΛΔΥΣΑ