Τουρκία: «Πάγωσαν» οι τηλεθεατές με κοριτσάκι που ονειρεύεται να γίνει «Γερμανίδα» [pic,vid]

Η Τουρκία γιόρταζε χθες 23 Απριλίου, καθώς η ημερομηνία αυτή είναι κατοχυρωμένη ως «Ημέρα Εθνικής Κυριαρχίας» ενώ παράλληλα είναι και η «Ημέρα των Παιδιών» με αποτέλεσμα τα τηλεοπτικά και όχι μόνο μέσα να «καλύπτουν» διάφορα γεγονότα, εκδηλώσεις και δραστηριότητες σε ένα γιορτινό κλίμα.

Ωστόσο, σημειώθηκε ένα απρόσμενο, αλλά και…»ατυχές» περιστατικό όπου ένα μικρό κορίτσι κατά την διάρκεια εκδήλωσης που καλυπτόταν σε ζωντανή μετάδοση, δήλωσε «στον αέρα» ότι όνειρό της είναι να γίνει «Γερμανίδα πολίτης», προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στην Τουρκία και την πολιτική σκηνή, με το κόμμα του Ερντογάν να ξεσπά κατά των κεμαλικών.

Το «πάγωμα» και η αμηχανία

Πιο συγκεκριμένα, την ώρα που το κανάλι NTV κάλυπτε μια εκδήλωση όπου νέα παιδιά μιλούσαν για το μέλλον τους και τα όνειρά τους, η παρουσιάστρια ρώτησε ένα νεαρό κορίτσι ποιο είναι το ακαδημαϊκό της όνειρο εκείνο απάντησε:

«Θέλω να σπουδάσω ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας στη Γερμανία, και ίσως έτσι μπορέσω να γίνω Γερμανίδα πολίτης», προκαλώντας όχι μόνο την αμήχανη αντίδραση της δημοσιογράφου αλλά και ένα τεράστιο debate στην εσωτερική πολιτική σκηνή της χώρας.

Όπως ήταν αναμενόμενο, αυτό το περιστατικό προκάλεσε όχι μόνο τεράστιο debate αλλά και σύγκρουση του κόμματος του Προέδρου Ερντογάν, AKP , γνωστό για την απομάκρυνση της Τουρκίας από τα δυτικότροπα στοιχεία και χαρακτηριστικά, σε αντίθεση με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Μετά την επίθεση στο δρόμο, «πυρά» στο Twitter κατά Κιλιντσάρογλου

Δύο ημέρες μετά την επίθεση κατά του Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, του ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος της τουρκικής αντιπολίτευσης, η χρονική συγκυρία δεν ήταν πιο κατάλληλη για τον Burhan Kuzu,.

O πρώην βουλευτής του ΑΚΡ, Συνταγματολόγοw και γνωστό σύμβουλο του Ερντογάν, σε μια καταιγιστική ανάρτηση στο Twitter δήλωσε πως η καταστροφική αντιπολίτευση των Κεμαλικών είναι υπεύθυνη που η νέα γενιά Τούρκων νέων θέλει να εγκαταλείψει την χώρα.

Στη συνέχεια προχώρησε σε βαρύτατους χαρακτηρισμούς καταλήγοντας στο ότι τα όνειρα των νέων παιδιών στην Τουρκία έχουν «εξαντληθεί» πετώντας το «γάντι στον Κιλιντσάρογλου λέγοντας πως είναι «κρίμα».

Με πληροφορίες από: T24 / Cumhuriyet / Milligazete