Τουρκία: «Πηγή Ειρήνης» ονομάστηκε η επίθεση κατά των Κούρδων στη Συρία

Η επιχείρηση που ξεκίνησε εδώ και μερικές ώρες στη βορειοανατολική Συρία, ονομάστηκε από την Τουρκία «Πηγή Ειρήνης».

Οι Τούρκοι σφυροκοπούν ασταμάτητα τις θέσεις των Κούρδων, ενώ γίνεται λόγος για πλήγματα σε 181 θέσεις – στόχους του YPG, με την δράση των δυνάμεων του Πυροβολικού αλλά και της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, που πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές.

Νέα στοιχεία από το τουρκικό ΥΠΑΜ

«Η επιχείρηση Πηγή Ειρήνης πραγματοποιήθηκε επιτυχώς κατά τη διάρκεια της νύχτας από αέρα και ξηρά. Οι στόχοι που είχαν καθοριστεί επιτεύχθηκαν.

Η επιχείρηση συνεχίζεται επιτυχώς, όπως είχε προγραμματιστεί» αναφέρει η τελευταία ενημέρωση από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας για τις εξελίξεις στη Συρία, νωρίς το πρωί της Πέμπτης (10.10.2019).

Η εισβολή στη βορειοανατολική Συρία, παρά τις διεθνείς αντιδράσεις και τις νέες απειλές Τραμπ, ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης, με τον ίδιο τον Ερντογάν να το ανακοινώνει μέσω twitter και το υπουργείο Άμυνας να δίνει στη δημοσιότητα εικόνες και video από την επιχείρηση.

Στόχος οι Κούρδοι μαχητές που είχαν συμμαχήσει με τους δυτικούς στον αγώνα εναντίον των τζιχαντιστών.

Μπαράζ πυροβολικού και αεροπορικών επιδρομών

Περιοχές που γειτονεύουν με την Τουρκία, ιδίως οι ζώνες Ταλ Αμπιάντ και Ρας αλ Άιν, σφυροκοπήθηκαν από την Πολεμική Αεροπορία και το πυροβολικό.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε αργά χθες βράδυ ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και οι βοηθητικοί τους Σύροι αντικαθεστωτικοί μαχητές εισέβαλαν στο συριακό έδαφος, σηματοδοτώντας την έναρξη της χερσαίας φάσης της επιχείρησης.

Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου στη Ρας αλ Άιν άκουσε ισχυρές εκρήξεις και αεροσκάφη να επιχειρούν στην περιοχή. Όπως μετέδωσε βαρύ πυροβολικό έπληττε ασταμάτητα την πόλη χθες, εξωθώντας δεκάδες αμάχους να φύγουν με μοτοσικλέτες, αυτοκίνητα, ακόμα και με τα πόδια, φορτωμένοι με βαλίτσες, σάκους και τσάντες.

Εφοδιασμένοι με εκτοξευτήρες ρουκετών, μαχητές των ΣΔΔ ήταν ανεπτυγμένοι μέσα στην πόλη, μετέδωσε ο ίδιος.

Η αεροπορία και το πυροβολικό «έπληξαν μέχρι στιγμής 181 στόχους», θέσεις «της τρομοκρατικής οργάνωσης», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας τα μεσάνυχτα. Όπου «τρομοκρατική οργάνωση» κατά τους Τούρκους, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ), οργάνωση η κύρια συνιστώσα της οποίας είναι η κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού.

Με πληροφορίες από: Newsit / Φωτογραφίες Twitter