H Toυρκία πουλά 10 UAV ΑΝΚΑ στην Αίγυπτο

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Η Τουρκία ετοιμάζεται να πουλήσει τα δικής της κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη ΑΝΚΑ. Ενώ δεν έχει ξεκινήσει η μαζική τους παραγωγή η τουρκική Βιομηχανία Αεροδιαστήματος (ΤΑΙ) ανακοίνωσε πως η Αίγυπτος ενδιαφέρεται να αγοράσει 10 ΑΝΚΑ για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων της. Η συμφωνία κλείστηκε στη διεθνή έκθεση αμυντικών συστημάτων ΙDEF 2013 που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη την προηγούμενη εβδομάδα.
Το ΑΝΚΑ έχει ολοκληρώσει όλες τις δοκιμές. Το τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος έχει την ικανότητα να πετά στα 30.000 πόδια με βάρος 200 κιλών. Εχει τη δυνατότητα παρακολούθησης επίγειων στόχων και την ημέρα και τη νύχτα.
Ο γενικός γραμματέας Εξοπλισμών της Τουρκίας Μουράτ Μπαγιάρ ανακοίνωσε πως η τιμή της πώλησης των ΑΝΚΑ φτάνει τα 9 εκατομμύρια δολάρια ενώ τα ισραηλινά ΗΕRON κοστίζουν περίπου 18 εκατομμύρια. Οι γείτονες μας ισχυρίζονται πως το ΑΝΚΑ υπερτερεί των ΗΕRON. Aυτό βέβαια θα φανεί στη χρήση.
Η Τουρκία είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με το Κάϊρο όπου η ΤΑΙ είχε πουλήσει 40 F-16 στην Πολεμική Αεροπορία της Αιγύπτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επιτυχημένες οι δοκιμές του τουρκικού uav ΑΝΚΑ

Δοκιμαστική πτήση του τουρκικού UAV ANKA.Δείτε τη σε βίντεο