Τουρκία: Πυρκαγιά στο λιμάνι του Ισκεντερούν μετά τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ

Μια μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στο λιμάνι του Ισκεντερούν (Αλεξανδρέττα), στην επαρχία Χατάι στη νότια Τουρκία και πυκνός καπνός υψώνεται στον αέρα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το πρακτορείο Reuters και πλάνα από την περιοχή.

Η περιοχή αυτή επλήγη νωρίτερα από δύο ισχυρούς σεισμούς. Δεν είναι προς το παρόν σαφές τι καίγεται στο λιμάνι.

Στην περιοχή βρίσκεται και μία σημαντική βάση και ένα κέντρο εκπαίδευσης του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, ενώ εκεί έσπευσε και ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ. Ωστόσο, δεν είναι γνωστό τι ζημιές έχει υποστεί η στρατιωτική βάση.

Ο ίδιος δήλωσε νωρίτερα σήμερα, πως έχουν χάσει τη ζωή τους τρεις Τούρκοι στρατιωτικοί, προς το παρόν, ως αποτέλεσμα του φονικού σεισμού. Ο Τούρκος ΥΠΑΜ επισκέφτηκε το μεσημέρι την έδρα του 11ου Αερομεταφερόμενου Συντάγματος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατηγό Γκιουλέρ και τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Στρατού. Στρατηγό Αβσενέρ.

Ομάδες διασωστών ψάχνουν για επιζώντες στα συντρίμμια του κρατικού νοσοκομείου του Ισκεντερούν (Αλεξανδρέττα), το οποίο ισοπεδώθηκε εν μέρει από τους σεισμούς που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 3.000 ανθρώπους στην Τουρκία και τη Συρία.

Περισσότερα από 1.200 κτίρια καταστράφηκαν από τον σεισμό στην επαρχία Χατάι, όπου βρίσκεται το Ισκεντερούν. Τουλάχιστον 520 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Χατάι, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Φαχρετίν Κοτζά. «Η παλιά πτέρυγα του κρατικού νοσοκομείου κατέρρευσε από τον σεισμό. Η προσπάθεια διάσωσης συνεχίζεται», είπε ο υπουργός.

Με πληροφορίες από: AΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters