Την ώρα που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποδεχόταν τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο προεδρικό μέγαρο στην Τουρκία, σε ένα ήρεμο κλίμα, η κατάσταση στην τουρκική εθνοσυνέλευση αγρίεψαν.
Φωνές, σπρωξιές, κλωτσιές, μπουνιές. Το σκηνικό δεν θύμιζε ορκωμοσία υπουργού, αλλά ρινγκ κάποιας πολεμικής τέχνης.
Βουλευτές της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης πιάστηκαν στα χέρια και «έπεσε» άγριο ξύλο, με αφορμή την ορκωμοσία του νέου υπουργού Δικαιοσύνης, Ακίν Γκιουρλέκ.
Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης προσπάθησαν να εμποδίσουν την ορκωμοσία του και έτσι πιάστηκαν στα χέρια όλοι με όλους. Στη συμπλοκή που ξέσπασε τραυματίστηκαν ορισμένοι βουλευτές, ενώ, όπως φαίνεται σε εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, ο βουλευτής Μαχμούτ Τανάλ, αιμορραγεί από τη μύτη.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης όταν ο Γκιουρλέκ πλησίασε το βήμα για να ορκιστεί υπουργός Δικαιοσύνης, μια ομάδα του CHP προχώρησε προς το βήμα. Ακολούθησε συμπλοκή. Η συνεδρίαση διακόπηκε για 15 λεπτά.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έκανε το βράδυ της Τρίτης (10/02/2026) ανασχηματισμό και διόρισε τον γενικό εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης, Ακίν Γκιουρλέκ, που είχε ασκήσει τη δίωξη κατά του Εκρέμ Ιμάμογλου, ως νέο υπουργό Δικαιοσύνης.
