Toυρκία: Συγκρούσεις λαθρεμπόρων με τον τουρκικό στρατό

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Σοβαρότατο πρόβλημα αντιμετωπίζει η Τουρκία στα σύνορα της με τη Συρία σχετικά με το λαθρεμπόριο και κυρίως αυτό των καυσίμων.
Τη νύχτα της Πέμπτης 3000 μέλη οργάνωσης λαθρεμπορίου προσπάθησαν να περάσουν παράνομα τα σύνορα από τη Συρία προς την Τουρκία με αποτέλεσμα να προκληθούν συμπλοκές ανάμεσα στους λαθρεμπόρους και τους στρατιώτες του τουρκικού στρατού.
Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν πυροβολισμοί ανάμεσα στις δυο πλευρές όμως δεν υπάρχουν τραυματίες. Η τουρκική εφημερίδα Milliyet αναφέρει πως η κατάσταση έχει φτάσει σε επικίνδυνα σημεία καθώς οι λαθρέμπροι αριθμητικά έχουν φτάσει σε μέγεθος ενός μικρού στρατού,
Τη νύχτα της Τρίτης πάλι σε παρόμοια συμπλοκή ένας τούρκος στρατιώτης είχε τραυματισθεί σοβαρά καθώς την ώρα που περιπολούσε στα σύνορα είχε εντοπίσει κάποιους που προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα πάλι με καύσιμα. Οι λαθρέμποροι τον περιέλουσαν με βενζίνη και τον πυρπόλησαν. Ο στρατιώτης νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Οι κάτοικοι της νοτιοανατολικής Τουρκία εκμεταλλεύονται το κενό εξουσίας στη Συρία και αγοράζουν καύσιμα και κυρίως μαζούτ σε φθηνές τιμές από τη χώρα αυτή και το πωλούν σε περιοχές της Τουρκίας.