Τουρκία: Συνάντηση Φιντάν, Γκιουλέρ, Καλίν και στρατηγού Γκιουράκ για την επίθεση στην Άγκυρα – «Το PKK θα μετανιώσει»

Oι ανώτατοι αξιωματούχοι ασφαλείας στην Τουρκία, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ, ο υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν και ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλικαγιά, πραγματοποίησαν σήμερα μια κρίσιμη συνάντηση στην Άγκυρα.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο τουρκικό υπουργείο Άμυνας, συμμετείχε και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας, στρατηγός Μετίν Γκιουράκ και ο επικεφαλής της τουρκικής υπηρσίας Πληροφοριών (MIT), Ιμπραήλ Καλίν.

Οι κορυφαίοι Τούρκοι αξιωματούχοι συναντήθηκαν για να συζητήσουν την τρομοκρατική επίθεση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στην Άγκυρα την περασμένη Κυριακή και την απάντηση από την Τουρκία. Οι τουρκικές ΕΔ έχουν ήδη αρχίσει επιθετικές επιχειρήσεις κατά στόχων σε Συρία και Ιράκ.

Όπως δήλωσαν οι Υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών, Γκιουλέρ και Φιντάν, «όλες οι υποδομές, οι κατασκευές και οι ενεργειακές εγκαταστάσεις που ανήκουν στο PKK/YPG στο Ιράκ και τη Συρία θα καταστραφούν άμεσα».

«Είναι  νόμιμος στόχος των δυνάμεών μας. Συνιστώ στα τρίτα μέρη να μείνουν μακριά από εγκαταστάσεις και άτομα του PKK/YPG», δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, προσθέτοντας πως «η απάντηση των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας σε αυτήν την τρομοκρατική επίθεση θα είναι πολύ ξεκάθαρη και θα μετανιώσουν για τη διάπραξη μιας τέτοιας ενέργειας».

Με πληροφορίες από: TRT Haber / Φωτογραφία τουρκικό υπουργείο Άμυνας