Τουρκία: Συνεχίζεται η φωτιά στο λιμάνι του Ισκεντερούν λόγω των σεισμών – Πλοία εκτρέπονται σε άλλα λιμάνια [vids]

Η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στο λιμάνι του Ισκεντερούν στη νότια Τουρκία, εξαιτίας των σεισμών που έπληξαν την περιοχή, συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Τουρκία

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες, Τρίτη, στο λιμάνι του Ισκεντερούν (Αλεξανδρέττα), στη νότια Τουρκία, εξαιτίας των καταστροφικών σεισμών που έπληξαν την περιοχή, συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Το λιμάνι της νότιας τουρκικής πόλης υπέστη σημαντικές δομικές ζημιές λόγω του σεισμού με όλες τις λειτουργίες του να έχουν ανασταλεί μέχρι νεωτέρας, ανέφερε σήμερα η ναυτιλιακή εταιρία εμπορευματοκιβωτίων AP Molier Maersk.

https://twitter.com/PeImeniPusha/status/1622963768371343361

Η Maersk ανέφερε σε ένα σημείωμα πως δεν είναι ακόμη σαφές πότε το λιμάνι θα επανέλθει στις κανονικές του δραστηριότητες.

«Δεδομένης της κατάστασης στο Ισκεντερούν, θα πρέπει να κάνουμε αλλαγή προορισμού για όλες τις κρατήσεις που προορίζονταν για το λιμάνι ή ήταν ήδη στη θάλασσα», ανέφερε η εταιρία.

«Αυτή την ώρα σχεδιάζουμε να εκτρέψουμε τα εμπορευματοκιβώτια σε γειτονικούς κόμβους επιχειρησιακά εφικτούς ή να παραμείνουν σε λιμάνια μεταφόρτωσης — περιλαμβανομένου του λιμανιού της Μερσίνας (στην Τουρκία) και του Πορτ Σάιντ (στην Αίγυπτο)», ανέφερε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ