OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Συνελήφθη ο φιλοκούρδος βουλευτής Γκεργκερλίογλου μέσα στη Βουλή!

21/03/2021 - 10:11
Τουρκία: Συνελήφθη ο φιλοκούρδος βουλευτής Γκεργκερλίογλου μέσα στη Βουλή!
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε νωρίς σήμερα το πρωί τον φιλοκούρδο βουλευτή Ομέρ Φαρούκ Γκεργκερλίογλου από τα γραφεία του κόμματός του στο κοινοβούλιο, όπου είχε παραμείνει για τέσσερις νύχτες διαμαρτυρόμενος για την αφαίρεση της βουλευτικής του ιδιότητας σε ξεχωριστή υπόθεση.

Το Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP) ανακοίνωσε ότι αυτός φορούσε πιτζάμα και παντόφλες όταν η αστυνομία τον συνέλαβε πριν από την πρωινή του προσευχή στην Άγκυρα και έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο και δικαστικό έγγραφο στο οποίο αναφέρονται λεπτομερώς οι πιο πρόσφατες κατηγορίες κατά του κόμματος.

Το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα της Τουρκίας αντιμετωπίζει για χρόνια καταστολή η οποία κλιμακώθηκε την Τετάρτη όταν ανώτερος εισαγγελέας ζήτησε να κινηθεί διαδικασία για την απαγόρευσή του για φερόμενους δεσμούς με Κούρδους μαχητές –κατηγορίες τις οποίες απορρίπτει το HDP σημειώνοντας ότι πρόκειται για «πολιτικό πραξικόπημα».

Δείτε ακόμη Τουρκία: Η Εθνοσυνέλευση καθαίρεσε τον βουλευτή Γκεργκερλίογλου του φιλοκουρδικού κόμματος HDP

Ώρες πριν από την κίνηση αυτή, το κοινοβούλιο είχε αφαιρέσει από τον Γκεργκερλίογλου, υπέρμαχο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την βουλευτική του ιδιότητα και την βουλευτική του ασυλία για παλαιότερη καταδίκη του για διάδοση τρομοκρατικής προπαγάνδας με την κοινοποίηση στο Twitter συνδέσμου για ένα ρεπορτάζ.

Ο βουλευτής σκόπευε να παραμείνει κλεισμένος στα γραφεία στο κοινοβούλιο του HDP.

Ωστόσο η αστυνομία τον συνέλαβε, σύμφωνα με το δικαστικό έγγραφο, προκειμένου να λάβει κατάθεση σε σχέση με νέα έρευνα που ξεκίνησε για φερόμενα συνθήματα που ακούστηκαν την Τετάρτη κατά την μετακίνηση μελών του κόμματος από τη Γενική Συνέλευση στα γραφεία του HDP.

Φέρεται ότι ακούστηκε το σύνθημα «Ζήτω ο ηγέτης Άπο», σύμφωνα με το δικαστικό έγγραφο, σε μια προφανή αναφορά στον ιδρυτή του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή από το 1999. Το PKK έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Δείτε ακόμη Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η απαγόρευση του HDP «θα υπονόμευε περαιτέρω» την εύθραυστη Τουρκική δημοκρατία

Στο πλαίσιο της νέας έρευνας, η αστυνομία έκρινε ότι ο Γκεργκερλίογλου «εξακολουθεί να ενεργεί σαν βουλευτής» και ότι, παράνομα, δεν εγκατέλειψε κρατικό κτίριο, σύμφωνα και πάλι με το έγγραφο.

Οι δυτικοί σύμμαχοι της Τουρκίας καταδίκασαν την κίνηση για την απαγόρευση του HDP, ενώ το κυβερνών κόμμα AKP του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το οποίο έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία μαζί με τους εθνικιστές, την υπερασπίστηκε. Χιλιάδες Κούρδοι της Τουρκίας πραγματοποίησαν διαδήλωση το Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη σε υποστήριξη του HDP.

Tags: HDPΓΚΕΡΓΚΕΡΛΙΟΓΛΟΥΣΥΛΛΗΨΗΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Τουρκικό υπουργείο Άμυνας
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκικό ΥΠΑΜ για τον νόμο «της Γαλάζιας Πατρίδας»: «Θα καθορίσει τις ευθύνες στις περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας της Τουρκίας»

14/05/2026 - 16:18
Ιμάμογλου
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ιμάμογλου: «Σκουπίδια το κατηγορητήριο» – Ξεσπά ο πρώην δήμαρχος Κωνσταντινούπολης στην δίκη του για «πολιτική κατασκοπεία»

11/05/2026 - 20:29
KAAN
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

KAAN: «Έκλεισε» η προμήθεια των πρώτων 20 μαχητικών αεροσκαφών για την τουρκική πολεμική αεροπορία

11/05/2026 - 11:55

Διαβάστε Επίσης

Νέα Στρατιωτικά Οικήματα στο Αγαθονήσι: Παρών στα εγκαίνια ο Νίκος Δένδιας [pics]

F-35I Adir: Τα ισραηλινά stealth μαχητικά θα ενισχυθούν με εξωτερικές δεξαμενές καυσίμων

Τραμπ: «O Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δεσμεύθηκε να μην στέλνει όπλα στο Ιράν»

Νέος γύρος συνομιλιών Ισραήλ και Λιβάνου στην Ουάσιγκτον: «Κοινός στόχος ο αφοπλισμός της Χεζμπολάχ»

Αραγτσί κατά Εμιράτων: «Είναι ενεργός εταίρος στην επιθετικότητα εναντίον του Ιράν, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία»

Δένδιας για drone στη Λευκάδα: «Περιμένω τις εξηγήσεις από τον Ουκρανό υπουργό Άμυνας»

Πεσκόφ: Η Ευρώπη δεν είναι κατάλληλη να μεσολαβήσει στη σύγκρουση στην Ουκρανία

Πολεμικό Ναυτικό: Πρόσκληση για κατάταξη στρατεύσιμων με την Β’ ΕΣΣΟ 2026

Top News

Γιατί δεν είδαμε την Έφη Παπαθεοδώρου στη Eurovision 2026: «Πρέπει να πάρεις τον Ακύλα να σου πει»

Akylas: «Γεννήθηκα σε μια μικρή πόλη στην Ελλάδα, ως ένα queer αγόρι με πολύ bullying»

Survivor: Σε κέντρο αποκατάστασης στις ΗΠΑ θα μεταφερθεί ο 22χρονος που ακρωτηριάστηκε - «Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί» λένε πρώην παίκτες

Eurovision 2026: Τι δείχνουν τα στοιχήματα πριν τον δεύτερο ημιτελικό, αγωνία για Antigoni και Κύπρο

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert