Τουρκία: Τέσσερις στρατιώτες νεκροί σε συγκρούσεις στο βόρειο Ιράκ

Και ενώ ο ακροδεξιός κυβερνητικός εταίρος του Προέδρου Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, προχωρούσε χθες σε ένα ακόμα προκλητικό και προσβλητικό παραλήρημα εναντίον της Ελλάδας, λέγοντας μάλιστα ότι «αν θέλουν οι Έλληνες να ξαναπέσουν στη θάλασσα, να μας το πουν» και ότι «μας είναι παιχνιδάκι να φτάσουμε στην άλλη όχθη του Αιγαίου», η Τουρκία ανακοίνωσε τον θάνατο τεσσάρων στρατιωτών.

Ειδικότερα, το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από ανταλλαγή πυρών με ενόπλους στο βόρειο Ιράκ. Σύμφωνα με το ίδιο υπουργείο, το περιστατικό έγινε σε μία περιοχή στην οποία, η Τουρκία διεξήγαγε πολεμική επιχείρηση στα σύνορα, ενώ ακόμα δημοσιεύτηκαν τα ονόματα και οι φωτογραφίες, ως είθισται, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Υπενθυμίζεται ότι πριν ακριβώς από μια βδομάδα, στις 4 Σεπτεμβρίου, ένα στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Sikorsky S-70 Blackhawk συνετρίβη στην περιοχή του βορείου Ιράκ, κατά την διάρκεια στρατιωτικών επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας Λοχίας Ειδικών Δυνάμεων.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Intime News