Toυρκία: 50 τεθωρακισμένα οχήματα στην αστυνομία

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Η τουρκική αστυνομία αυξάνει και άλλο τον τεχνικό της εξοπλισμό για την αντιμετώπιση διαδηλωτών στις μαζικές συγκεντρώσεις. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενίκης Διεύθυνσης Ασφάλειας τους επόμενους μήνες θα αγοραστούν 50 τεθωρακισμένα οχήματα που διαθέτουν αντλίες νερού. Ήδη έχουν γίνει οι απαραίτητες διαπραγματεύσεις με την τουρκική αμυντική βιομηχανία και ο σχετικός διαγωνισμός ολοκληρώθηκε.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα τα 5 οχήματα που στην Τουρκία αποκαλούνται ΤΟΜΑ ( toplumsal olaylara müdahale aracı- όχημα αντιμετώπισης κοινωνικών επεισοδίων) ήδη παραδόθηκαν στην αστυνομία και τα υπόλοιπα 45 θα έχουν παραδοθεί μέχρι τον Ιανουάριο του 2014.Το κάθε τεθωρακισμένο όχημα κοστίζει 250.000 Ευρώ.
Τα νέα ΤΟΜΑ της τουρκικής αστυνομίας έχουν ειδική θωράκιση για την προστασία από εκρηκτικά και σφαίρες. Παράλληλα στα νέα οχήματα τοποθετήθηκαν νέοι ειδικοί υαλοκαθαριστήρες για να μπορούν οι οδηγοί τους να οδηγούν την ωρα που δέχονται επιθέσεις με νερά , αυγά κτλ. Επίσης όλη η οροφή του οχήματος θα είναι ολισθηρή για να μην μπορούν οι διαδηλωτές να ανέβουν πάνω στο όχημα.
Τα 15 τεθωρακισμένα οχήματα θα μεταφερθούν στην Άγκυρα, τα 20 στην Κωνσταντινούπολη και τα υπόλοιπα σε άλλες πόλεις της Τουρκίας.
Στα γεγονότα που ακολούθησαν το πάρκο Γκεζί στην Τουρκία και σε όλα τα επεισόδια , οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για την σκληρότητα της αστυνομίας και στα τεθωρακισμένα οχήματα της αστυνομίας τα οποία έπαιζαν σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση των μαζικών διαδηλώσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι αστυνομικοί του Ερντογάν καθαρίσαν την Ταξίμ απο τους πολίτες!

«Κόλαση» η Άγκυρα. 414 oı τραυματίες αναφέρουν οι γιατροί!