H Τουρκία θα κατασκευάσει επιβατικό αεροσκάφος

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης για την κατασκευή τουρκικού επιβατικού αεροσκάφους ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών της γειτονικής χώρας Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Ο τούρκος υπουργός ανακοίνωσε πως η σχετική απόφαση για την ανάπτυξη της τεχνολογίας για την κατασκευή του τουρκικού αεροσκάφους έχει ηδη ληφθεί από το υπουργικό συμβούλιο. « Το συγκεκριμένο αεροσκάφος θα έχει δυνατότητα μεταφοράς 6-120 επιβατών και ο χρόνος πτήσης του υπολογίζεται σε περίπου 3 ώρες. Στόχος είναι το συγκεκριμένο αεροσκάφος να πετά σε όλη την Τουρκία και σε δεκάδες άλλες χώρες της περιοχής» δήλωσε ο Γιλντιρίμ.

Ο υπουργός Μεταφορών δήλωσε πως η Τουρκία τα τελευταία 10 χρόνια έχει πληρώσει 18 δισεκατομμύρια δολάρια για την αγορά αεροσκαφών και ανταλλακτικών. « Για να μειώσουμε το εμπορικό μας έλλειμμα πρέπει να αναπτύξουμε την κατασκευή αεροσκαφών και των δορυφόρων μας» δήλωσε ο Γιλντιρίμ.

Δεν έχει ανακοινωθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα είναι έτοιμο το νέο επιβατικό αεροσκάφος της Τουρκίας όμως ειδικοί αναφέρουν πως θα χρειαστούν τουλάχιστον 10 χρόνια για την κατασκευή του.