Τουρκία: Τριήμερο εθνικό πένθος για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα – Συνομιλίες Φιντάν με τη Χαμάς

Η Τουρκία θα κηρύξει τριήμερο εθνικό πένθος μετά το φονικό χτύπημα σε νοσοκομείο στη Γάζα, δήλωσε ένας υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος.

Onalert Newsroom
Τουρκία

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Τουρκία θα κηρύξει τριήμερο εθνικό πένθος μετά το φονικό χτύπημα σε νοσοκομείο στη Γάζα, δήλωσε ένας υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο του προεδρικού κόμματος AKP στη Βουλή, την Οζλέμ Ζενγκίν, την οποία επικαλέστηκε το τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT και το ιδιωτικό δίκτυο NTV, η ανακοίνωση για την κήρυξη εθνικού πένθους θα επισημοποιηθεί με προεδρικό διάταγμα.

Συνομιλίες με τη Χαμάς για την απελευθέρωση ομήρων

Η Τουρκία διεξάγει συνομιλίες με την ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση ομήρων που απήχθησαν στο Ισραήλ και μεταφέρθηκαν στη Γάζα, όμως προς το παρόν «δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο», φέρεται να δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν.

Ο Φιντάν είχε δηλώσει χθες, Τρίτη, πως η Άγκυρα διεξάγει συνομιλίες για την απελευθέρωση των ξένων, των αμάχων και των παιδιών που κρατούνται από τη Χαμάς και είχε προσθέσει πως «πολλές χώρες» έχουν ζητήσει τη βοήθεια της Τουρκίας για την απελευθέρωση των πολιτών τους.

«Οι συνομιλίες, η δουλειά για την ανταλλαγή κρατουμένων συνεχίζεται. Διεξάγονται συνομιλίες και συναντήσεις μέσω μονάδων υπηρεσιών πληροφοριών, όμως, μέσα στον πυρετό των πρώτων ημερών, δεν ήταν δυνατό να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο γι’ αυτό», δήλωσε αυτή την εβδομάδα ο Φιντάν σε εκπροσώπους τουρκικών μέσων ενημέρωσης, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Ο Φιντάν πρόσθεσε πως άλλες χώρες, ιδιαίτερα το Κατάρ, διεξάγουν επίσης συνομιλίες με ηγέτες της Χαμάς, οι οποίοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Κατάρ.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ βρίσκεται σήμερα στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας για τη συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής, σε υπουργικό επίπεδο, του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP / Φωτογραφία τουρκικό ΥΠΕΞ

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δίπλα στον Ντόναλντ Τραμπ
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ερντογάν για τις αμερικανικές ενδιάμεσες εκλογές: «Οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ στηρίζονται σε στέρεα θεμέλια»

Ο Τούρκος πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει τον στενό διάλογο τόσο με την αμερικανική κυβέρνηση όσο και με τα δύο νομοθετικά σώματα των ΗΠΑ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Λι Τζε Μιονγκ επικεφαλής των αντιπροσωπειών των δύο χωρών
ΤΟΥΡΚΙΑ

Νότια Κορέα και Τουρκία ενισχύουν τη συνεργασία τους σε πυρηνική ενέργεια και αμυντική βιομηχανία

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε την υπογραφή πρωτοκόλλου για την ενεργή υποστήριξη της συμμετοχής νοτιοκορεατικών επιχειρήσεων σε τουρκικά πυρηνικά έργα

Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλάει στο αυτί του Ταγίπ Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Ανησυχίες για τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ και τις επιπτώσεις στα εξοπλιστικά προγράμματα

Σύμφωνα με έκθεση του τουρκικού Ινστιτούτου Κοινωνικών Μελετών, η ενίσχυση των Δημοκρατικών θα δυσκόλευε την υλοποίηση δεσμεύσεων του Τραμπ σχετικά με τα F-35