OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Αποκαλυπτικός Ακάρ για τις δεκάδες χιλιάδες «εκκαθαρίσεις» στις Ένοπλες Δυνάμεις

27/02/2021 - 08:11
Τουρκία: Αποκαλυπτικός Ακάρ για τις δεκάδες χιλιάδες «εκκαθαρίσεις» στις Ένοπλες Δυνάμεις
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε αποκαλυπτικές δηλώσεις προχώρησε ο Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, αναφορικά με τις εκκαθαρίσεις που έγιναν στις ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, έπειτα από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, το καλοκαίρι του 2016, ενώ ο ίδιος μίλησε ξανά για τους πυραύλους S-400.

Η Άγκυρα δεν «έχει» ξεχάσει ακόμα την απόπειρα ανατροπής του Προέδρου Ερντογάν το 2016 και έτσι η κυβέρνηση στράφηκε στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, με στόχο να «βγάλει από τη μέση» τους στρατιωτικούς και το προσωπικό που ήταν συνδεδεμένο, σύμφωνα με τα στοιχεία τους, με το Δίκτυο Γκιουλέν.

Ο Χουλουσί Ακάρ, κατά την διάρκεια δηλώσεων του διευκρίνισε ότι έχουν «εκκαθαριστεί» περίπου 21.194 άτομα από τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, ενώ στη συνέχεια δεσμεύτηκε ότι θα συνεχιστεί σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό η προσπάθεια για την «εξάρθρωση» του Δικτύου Γκιουλέν, που θεωρείται υπαίτιο για την απόπειρα του πραξικοπήματος.

Τι είπε για τους S-400

Ο Χουλουσί Ακάρ αναφέρθηκε και στο θέμα των S-400 λέγοντας πως είναι ένα αμυντικό σύστημα, που θα χρησιμοποιηθεί εάν και εφόσον κινδυνεύσει η Τουρκία, ενώ δεν απέφυγε να στρέψει τα βέλη του και προς τις ΗΠΑ, λέγοντας πως οι αμερικανικές κυρώσεις εναντίον της χώρας του και ιδίως ο αποκλεισμός της από το πρόγραμμα των μαχητικών F-35 «δεν είναι σύμφωνα με το πνεύμα συμμαχίας».

Ο ίδιος επανέλαβε την πρότασή του για το τι αποκαλεί ως «μοντέλο της Κρήτης», μια θέση που αρκετοί αναλυτές έχουν τονίσει πως δεν αποτελεί «εφικτή και βιώσιμη λύση» ως προς το ακανθώδες ζήτημα των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων που απασχολεί τις ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας φαίνεται να «επιμένει» στις θέσεις του, παρά τις πρόσφατες, σαφείς δηλώσεις από την αμερικανική πλευρά, όπως έγινε την περασμένη Τρίτη από τον Υπουργό Τύπου του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι.

Ο ίδιος είχε μιλήσει σε δημοσιογράφους σε μια ενημέρωση χωρίς την παρουσία κάμερας λέγοντας ότι: «Και πάλι, καλούμε την Τουρκία να μην προχωρήσει με την παράδοση των S-400. Πιστεύουμε ότι είναι ασυμβίβαστο με το μαχητικό αεροσκάφος F-35 και η Τουρκία παραμένει σε αναστολή από αυτό το πρόγραμμα. Και πάλι, τους παροτρύνουμε να μην διατηρήσουν τους S-400″.

Πηγή: Ahval / Φωτογραφίες αρχείου Reuters

Tags: ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣΓΚΙΟΥΛΕΝΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣΤΟΥΡΚΙΑΧΟΥΛΟΥΣΙ ΑΚΑΡ

Related Posts

Ιμάμογλου
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ιμάμογλου: «Σκουπίδια το κατηγορητήριο» – Ξεσπά ο πρώην δήμαρχος Κωνσταντινούπολης στην δίκη του για «πολιτική κατασκοπεία»

11/05/2026 - 20:29
KAAN
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

KAAN: «Έκλεισε» η προμήθεια των πρώτων 20 μαχητικών αεροσκαφών για την τουρκική πολεμική αεροπορία

11/05/2026 - 11:55
Τουρκία
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τραυματίας από πυροβολισμό ο αδελφός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου – Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

06/05/2026 - 13:10

Διαβάστε Επίσης

Λευκάδα: Η στιγμή της ελεγχόμενης έκρηξης των εκρηκτικών που βρέθηκαν στο θαλάσσιο drone [vid]

Ιμάμογλου: «Σκουπίδια το κατηγορητήριο» – Ξεσπά ο πρώην δήμαρχος Κωνσταντινούπολης στην δίκη του για «πολιτική κατασκοπεία»

«NATO Tiger Meet 2026»: Παρουσία των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ η DV Day της πολυεθνικής αεροπορικής άσκησης στον Άραξο [pics, vid]

Τραμπ: «Ηλίθια η απάντηση του Ιράν – Άλλαξαν ξαφνικά γνώμη για το εμπλουτισμένο ουράνιο»

Τουρκία – Συρία: Συνοριακό φυλάκιο μεταξύ των δύο χωρών ανοίγει ξανά μετά από 12 χρόνια

ATR-72: Πέντε παραβιάσεις του εναέριου χώρου από τουρκικό αεροσκάφος στο βορειοανατολικό Αιγαίο

O Τραμπ σκέφτεται να αρχίσει ξανά το «Project Freedom» στα Στενά του Ορμούζ, αλλά με «διευρυμένο πεδίο εφαρμογής»

ΕΕ: Οι ΥΠΕΞ συμφώνησαν σε επιβολή κυρώσεων κατά εξτρεμιστών Ισραηλινών εποίκων στη Δυτική Όχθη – Αντιδρά το Ισραήλ

Top News

Λευτέρης Πανταζής: Ο Akylas θα βγει πρώτος στη Eurovision, του κάνω πρόταση να τραγουδάμε του χρόνου μαζί

Χριστίνα Βίδου: Η ανάρτηση και η αγκαλιά με τη Σία Κοσιώνη λίγο πριν αναλάβει το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ

Βίκυ Λέανδρος για Eurovision: Όταν δέχτηκα να συμμετέχω φέτος δε σκέφτηκα ότι θα γράψουν όλες οι εφημερίδες

Σενάρια για εκλογές τον Σεπτέμβριο: Οι πέντε προϋποθέσεις και ο παράγοντας των δικογραφιών

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert