Τουρκικός Τύπος: «Ανησυχία μεγάλου βεληνεκούς»

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

«Ανησυχία μεγάλου βεληνεκούς» είναι ο τίτλος της Milliyet. Η τουρκική εφημερίδα αναφέρεται στις αντιρρήσεις που εξέφρασαν οι ΗΠΑ στα σχέδια της Άγκυρας για να προμηθευτεί από την Κίνα αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα μεγάλου βεληνεκούς. « Η Κινέζικη εταιρεία βρίσκεται στη λίστα των εταιρειών που οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις» αναφέρει η εφημερίδα που τονίζει πως το σύστημα FD-2000 επελέγη λόγω χαμηλής τιμής και την προσφορά για συμπαραγωγή με την Τουρκία.

«62% στήριξη στην επίλυση» είναι ο τίτλος της Habertürk. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως δημοσκόπηση που διενεργήθηκε πριν από λίγες ημέρες δείχνει πως το 62% των τούρκων στηρίζει την προσπάθεια επίλυσης του Κουρδικού ζητήματος. Παράλληλα το 43% των τούρκων δέχεται τις διαπραγματεύσεις του τουρκικού κράτους με τον ηγέτη του PKK Αμντουλάχ Οτζαλάν.

«Μυστική φορολογική μείωση σε 87 εργοδότες» είναι ο τίτλος της Τaraf. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως αποκαλύφθηκε ότι το τουρκικό δημόσιο έχει μειώσει ακόμη και κατά 90% φορολογικές υποχρεώσεις και πρόστιμα 87 μεγάλων εταιρειών ενώ δεν κάνει το ίδιο σε μικρές εταιρείες.