Toυρκικός Τύπος: » Η Άγκυρα κάθισε στο τραπέζι την Αλ Νουσρα»

 
MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

«Η Άγκυρα κάθισε στο τραπέζι την Αλ Νουσρά» είναι ο τίτλος της Taraf. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως η Τουρκία έχει επιβάλλει στους ισλαμιστές αντάρτες της Συρίας να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους Κούρδους της βόρειας Συρία. Η Τουρκία ζητά να υπάρξει κάποια εκεχειρία, όμως σύμφωνα με την εφημερίδα οι ισλαμιστές ζητούν να τους επιστραφεί ο έλεγχος της πόλης Ρεσουλάϊν.

«Τελείωσε τη χώρα του» είναι ο τίτλος της Vatan. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως οι δυνάμεις του Άσαντ ανακατέλαβαν την πόλη Χουμους «όμως οι εικόνες έδειξαν πως στην πόλη των 650.000 κατοίκων δεν έχει μείνει όρθια πέτρα. Μαζί με τον Άσαντ πολεμούν και οι αντάρτες της Χεζμπολάχ» αναφέρει η εφημερίδα.

«Ζυγοστάθμιση Βαριοπούλας στο στρατώνα» είναι ο τίτλος της Akşam. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως οι κρίσεις της ανώτερης διοίκησης των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων θα γίνουν την 1η Αυγύστου και οι αξιωματικοί οι οποίοι κατηγορούνται για συμετοχή στην υπόθεση της Βαριοπούλας ή θα συνταξιοδοτηθούν ή δεν θα προαχθούν.