Τουρκικός Τύπος: «‘Ασαντ, πάρε να δεις αντίποινα»

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

« Άσαντ, πάρε να δεις αντίποινα» είναι ο τίτλος της Sabah. H τουρκική εφημερίδα αναφέρεται στην κατάρριψη του ελικοπτέρου της Συρίας από τουρκικά μαχητικά και γράφει πως « απαντήσαμε στον Άσαντ με την γλώσσα που καταλαβαίνει καθώς πριν από 15 μήνες είχε καταρρίψει δικό μας RF-4, καθώς τώρα με δυο μαχητικά F-16 καταρρίψαμε ελικόπτερο της Συρίας».

«Άμεση απάντηση στην παραβίαση των συνόρων» είναι ο τίτλος της Milliyet. H τουρκική εφημερίδα υπενθυμίζει πως η Τουρκία από το 2012 όπου καταρρίφθηκε το RF-4 από την αεράμυνα της Συρίας έχει αλλάξει τους κανόνες εμπλοκής. « Μόλις παραβιάστηκε ο εναέριος χώρος στα σύνορα το συριακό ελικόπτερο καταρρίφθηκε άμεσα» γράφει η εφημερίδα.

«Προειδοποιήσαμε και δεν άκουσε» είναι ο τίτλος της Vatan. H τουρκική εφημερίδα υποστηρίζει πως το γενικό Επιτελείο στρατού της Τουρκίας είχε προειδοποιήσει επι 46 λεπτά το συγκεκριμένο ελικόπτερο για να απομακρυνθεί από τον τουρκικό εναέριο χώρο. « Δεν άκουσε τις προειδοποιήσεις και καταρρίφθηκε από δυο τουρκικά F-16» γράφει η εφημερίδα.