Tουρκικός Τύπος: «Δεν έχουν όρια στην απαγόρευση του αλκοόλ»

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

«Δεν έχουν όρια στην απαγόρευση του αλκοόλ» είναι ο τίτλος της Cumhuriyet. “Aν το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης δεν υποχωρήση στο σχέσιο αυτό ακόμη και οι τουρίστες θα δυσκολεύονται να βρίσκουν ποτά» γράφει η εφημερίδα που τονίζει πως στο νέο νομοσχέδιο «θα απαγορεύεται η πώληση και η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών σε καταστήματα που βρίσκονται σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα τζαμιά».

«Λίγο πριν από την απαγόρευση του αλκοόλ» είναι ο τίτλος της Taraf. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως «το νέο νομοσχέδιο ηδη βρίσκεται προς συζήτηση στο Κοινοβούλιο και αν εφαρμοστεί θα οδηγήσει τον κόσμο να κρύβεται όταν πίνει κάποιο αλκοολούχο ποτό».

«Η διαφορά συμπεράσματος που δεν πρόλαβε τη σφαγή» είναι ο τίτλος της Radikal. H τουρκική εφημερίδα αναφέρεται στο θέμα των βομβιστικών επιθέσεων του περασμένου Σαββάτου στην περιοχή Ρεϊχανλί στα σύνορα με τη Συρία όπου σκοτώθηκαν 50 άνθρωποι. « Η ΜΙΤ είχε προειδοποιήσει για τις επιθέσεις και είχε δώσει τους αριθμούς κυκλοφορίας των οχημάτων τα οποία ήταν παγιδευμένα οχήματα. Η τουρκική αστυνομία είχε αποφασίσει για κάποια μικρή επιχείρηση μετά άλλαξε άποψη και αποφάσισε για μεγαλύτερη. Όμως μέχρι την εφαρμογή του σχεδίου οι βόμβες εξερράγησαν» γράφει η τουρκική εφημερίδα.