Τουρκικός Τύπος: «‘Eσκαβαν τούνελ για ένα έτος»

 
MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

« Έναν χρόνο έσκαβαν και απόδραση σε μια νύχτα» είναι ο τίτλος της Sabah που αναφέρεται στην στο θέμα της δραπέτευσης 18 κρατουμένων από τις φυλακές της πόλης Μπίγκιολ Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως « 18 κρατούμενοι μέσα σε ένα έτος έσκαψαν τούνελ μήκους 70 μέτρων και κανένας δεν αντιλήφθηκε τίποτα».Σύμφωνα με την εφημερίδα όλοι οι δραπέτες είναι μέλη του PKK.

“200 ελεγκτές στον όμιλο Κοτς» είναι ο τίτλος της Taraf. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως αριθμός ρεκόρ οικονομικών ελεγκτών έχουν εισέλθει στα γραφεία και στις εταιρείες του ομίλου Κοτς. « 200 άτομα είναι αριθμός ρεκόρ» γράφει η εφημερίδα που εικάζει πως ο λόγος των ελέγχων ενδέχεται να σχετίζεται στη στήριξη που έδωσε ο επιχειρηματίας Μουσταφά Κοτς σε κάποιους διαδηλωτές του πάρκου Γκεζί.

«Ξεκινά η μεγάλη Ισλαμική Τράπεζα» είναι ο τίτλος της Dünya. H τουρκική οικονομική εφημερίδα αναφέρει πως η ισλαμική τράπεζα που θα συμμετάσχει και το τουρκικό δημόσιο με ένα δισεκατομμύριο δολάρια θα ξεκινήσει σε λίγες ημέρες τη λειτουργία της και θα δίνει χαμηλότοκα δάνεια σε επιχειρήσεις και σε τράπεζες που λειτουργούν με σύστημα χωρίς τόκους αλλά πληρώνουν με αποδόσεις.